eth_201014

Mostantól nem az ÉTH viszi a szemetet Budaörsön

Budaörs város Önkormányzatának döntése alapján január 1-től a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKN) keretein belül működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió végzi a hulladékszállítási közszolgáltatást a településen - tájékoztatta a BKN kedden az MTI-t.

Az év elejétől a 31 ezres lélekszámú Pest megyei településen is az FKF üríti a lakossági és céges kukákat – tartalmazza a közlemény.

A társaság mintegy tízezer háztartástól és több mint 500 gazdálkodó szervezettől szállítja el és kezeli a tartályokba tett, illetve hulladékgyűjtő zsákokban kihelyezett települési szilárd hulladékot – tették hozzá.

Mint írták: az FKF a feladatot kizárólag saját dolgozóival és saját infrastruktúrával látja el, így nincs szükség további alvállalkozók bevonására.

Emlékeztettek arra, hogy az FKF már rendelkezik tapasztalatokkal a Budapest környéki települések kiszolgálásában, ám az elmúlt évek viszonylatában a budaörsi megbízás a legnagyobb szolgáltatásiterület-növekedés, vagyis piacbővülés.

Ugyanakkor, a budaörsi közszolgáltatás átvétele fontos lépés a hulladékgazdálkodásban 2023 derekától esedékes országos koncessziós rendszerre történő átállás szempontjából is – fűzték hozzá.

A közleményben idézték Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét (Budaörs Fejlődéséért Egyesület), aki hangsúlyozta: a jogszabályi keretek évek óta nem teszik lehetővé, hogy Budaörs saját maga gondoskodjon hulladékának elszállításáról, emiatt pedig  visszaesett a szolgáltatás színvonala.

A most született intézkedéstől azt várják, hogy a specializált gépparkkal és saját energetikai hulladékhasznosító művel, illetve hulladéklerakóval is rendelkező társaság bevonásával végre közmegelégedéssel valósul meg Budaörs számára a közszolgáltatás – fogalmazott a közlemény szerint az önkormányzati vezető.”

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email