tel_201217

Szerdáig marad a tavaszias időjárás

Továbbra is rendkívül enyhe levegő alakítja időjárásunkat, így megdőlt mind az országos, mind a fővárosi melegrekord. A folytatásban azonban az észak-európai ciklonrendszer hatása válik meghatározóvá, így ilyen magas csúcsértékeket a következő napokban már nem mérhetünk.

Vasárnap reggelre többfelé képződik köd, mely északkeleten tartósabban megmaradhat. Változóan felhős lesz az ég, szitálás, ködszitálás csak északkeleten fordulhat elő. Általában 7 és 15°C között alakul a hőmérséklet. A déli, délnyugati szél néha megélénkül.

Hétfőn erősen felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esővel, szitálással. A nyugati, északnyugati szél megerősödhet. Marad a kora tavaszias enyheség: +11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden erősen felhős idő valószínű, de csak elvétve alakul ki záporeső. A délnyugati szél napközben fokozatosan megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A csúcsérték 7 és 14 fok között valószínű.

Szerdán erősen megnövekszik a felhőzet, és a nap második felében már több helyen lehet eső, záporeső. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél lesz erős, olykor viharos. Délután hidegfront érkezik. A front előtt még +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön estig erősen felhős lesz az ég, de már csak futó zápor, majd hózápor fordulhat elő. Erős marad az északnyugati légmozgás. +5 fok köré csökken a hőmérséklet.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email