koronavirus_20210126

Hamarosan itt lehet a járvány vége

Eltűnhetnek a covid-hullámok 2022 második felétől Rusvai Miklós szerint. A virológus az ATV Híradójának azt mondta: bár január közepétől az omikron hatására berobban az ötödik hullám, 2022 közepétől valószínűleg már fog nem hullámszerűen jelentkezni a járvány.

Rusvai Miklós kiemelte: az omikron variáns felforgatta a korábbi várakozásokat, így szerinte január második hetétől ismét berobban a járvány. A szakember azonban úgy látja, az 5. hullámban kevesebb súlyosabb eset lesz.

Én egyébként továbbra is úgy gondolom, hogy ha ez a változat sokkal terjedőképesebb viszont kevésbé kórokozóképes, akkor ennek az évnek a végére talán a covid megszűnik probléma lenni olyan értelemben, hogy nem fog hullámokban jelentkezni.

Hozzátette: ősszel és kora tavasszal a légzőszervi betegségek időszakában lesz ugyan egy halmozott fertőzés szám, de az influenza járványhoz hasonló fertőzéssé fog átalakulni a covid.

Hasonlóan optimista a korábbi tisztifőorvos is

Falus Ferenc szerint 2022 második felétől várhatóan nem kell majd korlátozásokkal számolni.  

Azt remélem, hogy az év második felére járvány miatt már korlátozó intézkedésekre nem kell számítani. Nagyon sok új gyógyszer és gyógyszerfejlesztés van folyamatban, amivel a súlyos állapotú betegeket gyógyítani lehet és olyan új vakcináknak a fejlesztése amik a különböző variánsok ellen is védeni fognak.

Közben az Operatív Törzs arról tájékoztat; januárban a tervek szerint regisztráció nélkül kérheti bárki az oltást minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton egész nap a kórházi és járásközponti szakrendelők oltópontjain.

Emellett az Országos Oltási Munkacsoport a háziorvosokat arra kéri, hogy a rendelési időben végzett oltásokon túl is tartsanak kifejezetten oltási akciónapokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email