Felhívás városi díjak adományozására

Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II. 27.) önkormányzati rendelet értelmében a Magyar Köztársaság nemzeti ünnepe, március 15-e alkalmával a következő díjakat adományozza:

 

Az Érd Város Díszpolgára Kitüntető Cím a város legnagyobb elismeréseként annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak adományozható, aki valamely kiemelkedően jelentős munkájával, tevékenységével vagy egész életművével mind a városban, mind országosan vagy nemzetközi viszonylatban általános elismerést szerzett, hozzájárulva ezzel közvetve vagy közvetlenül Érd város tekintélyének növeléséhez.

Érd Városáért Kitüntetés adományozható azoknak, akik a város fejlesztésében, a társadalmi, szociális, kulturális és gazdasági élet bármely területén kiemelkedően hasznos munkát végeztek, és ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el.

Az Érd Városáért Kitüntetés külkapcsolati tagozata adományozható azoknak, akik Érd Megyei Jogú Város külkapcsolatainak elmélyítésével, kiteljesítésével és ápolásával meghatározó szerepet játszottak a város történelmének, kultúrájának valamint egyedi értékeinek nemzetközi színtéren történő megismertetésében, népszerűsítésében és vonzóvá tételében. (Adományozás: legkésőbb a döntést követő 60. nap.)

Az Érdi Tudományos Díj mindazoknak a személyeknek adományozható, akik a tudományágak valamelyikében kimagasló teljesítményt nyújtottak, és ezzel hozzájárultak Érd Város hírnevének öregbítéséhez. 

Csuka Zoltán Díj azoknak adományozható, akik a közművelődésben, valamint a kulturális élet szervezésében gyakorlati tevékenységükkel, kezdeményezéseikkel, eredményes munkásságukkal szolgálták a település művelődését.

Az Érdi Művészeti Díj azoknak a személyeknek adományozható, akik a művészeti élet valamely területén kiemelkedő eredményeket értek el, magas színvonalú tevékenységükkel, alkotásaikkal hozzájárultak Érd Város hírnevének öregbítéséhez.

Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II.27.) önkormányzati rendelet értelmében a díjak odaítélését a Közgyűlés bizottságai, a Polgármester, a városban élő nagykorú polgárok, intézmények, civil szervezetek, nemzetiségi önkormányzatok indítványozhatják.

Kérjük, hogy a javaslatokat a kitüntetendő személyekre 2022. február 6-ig juttassák el dr. Csőzik László polgármesternek címezve a Polgármesteri Hivatalba (2030 Érd, Alsó u. 1.), illetve e-mail-en az onkormanyzat@erd.hu címre szkennelve.

Polgármesteri Hivatal

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink