22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi: „Remélem, a sorozat innen folytatódik”

22_03_29_erdmost_nincskep

Röpi: „Remélem, a sorozat innen folytatódik”

Nyáron teljesen kicserélődött a Delta RSE Érd NB II-es női röplabdacsapatának játékoskerete, amely a B-csoport alapszakaszát bár hat vereséggel kezdte, az utolsó mérkőzéseken előbb a második, majd a harmadik helyezettet is legyőzte. Dömötör-Mátrai Beáta vezetőedzőt kérdeztük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Komoly változások voltak nyáron a Delta RSE Érd háza táján, hiszen a játékosállomány teljesen kicserélődött, a saját nevelésű fiatalok mellé érkeztek rutinos idősebbek. A csapat jelenleg két győzelemmel és hat vereséggel a tabella utolsó helyén áll. Mennyire mérvadó jelenleg ez a mérleg?

– Sajnos maximálisan mérvadó, hiszen tényleg egy teljesen új gárdával dolgozunk – kezdett bele Dömötör-Mátrai Beáta, a Delta RSE Érd vezetőedzője. – Ráadásul az összetétel is nagyon változó, mert vannak nagyon fiatalok és jóval idősebb, tapasztaltabb játékosok. Ezt a korosztálybeli és tudásbeli különbséget is össze kellett fésülni. Egy mérkőzést, a tatabányai idegenbeli találkozót leszámítva minden mérkőzésen odatette magát a csapat és voltak reális esélyek, hogy szettet vagy akár mérkőzést is tudjunk nyerni, de az elején ez még nem sikerült. Azonban az utolsó két mérkőzést megnyertük és van még hátra négy meccsünk, szóval remélem, a sorozat innen folytatódik.

A játékosok képességeihez mérten mennyire reális az eredmény? Az látszik, hogy a csapatban megvan a potenciál, csak egyelőre azok a nüánszok hiányoznak, amiknek köszönhetően a kiélezett játszmákat megnyerné a csapat. Igaz, a tabella második és harmadik helyezettjét (utóbbit idegenben) is sikerült legyőzni.

– Az újonnan érkezők tavaly más klubban, máshogy készültek, emiatt a fizikai képességeket rendbe kellett tenni. Most kerülünk nagyjából abba az állapotba, ahonnan el kellett volna indulnunk szeptemberben, de az újraépítkezésből kifolyólag ez most máshonnan indult. Örülünk, hogy ezt elértük és innen igyekszünk tovább folytatni, minél jobb eredményt elérni.

Sikerült jó szájízzel zárni a szezont, hiszen ahogy említettük, az utolsó két mérkőzését megnyerte a Delta. Na de mi történt előtte? A szintén említett tatabányai idegenbeli mérkőzés után azt nyilatkozta, extrán maguk alatt játszottak és elszomorította a csapat hozzáállása. Mi változott a meccsek közötti egy hétben?

– Kellett a csapatnak egy kis fejmosás. Elmondtam nekik, hogy itt nincs eredménykényszer, hogy minden áron minden meccset meg kell nyerni és ott kell végezni az élen. Ez az első évünk, össze kell szoknia ennek a csapatnak, de a hozzáállást maximálisan elvárom, ez az, ami arról a mérkőzésről nagyon hiányzott és meg is mutatkozott az eredményben. Talán a második szettben volt némi változás, de utána a harmadik megint csúfosra sikerült. Azt hiszem, ezt a lányok is megértették, illetve abban a mérkőzésben benne volt egyfajta elkeseredés is, mert hiába edzünk folyamatosan, még nem jött ki a győzelem, pedig valóban nagyon akartak. Ezt sikerült felrázni és átfordítani és ki is jött a következő mérkőzéseken, ahol nagyon akartak a lányok.

Ahogy említette, nem feltétlenül az eredmény az elsődleges idén a csapatnak, de mégis mire lehet képes? Ha megnézzük az alapszakaszból hátralévő négy mérkőzést, abból mindegyik nyerhetőnek tűnik, ráadásul három is hazai pályán lesz.

– Ezt előre nem szeretném borítékolni, azon leszünk, hogy minél több győzelmünk legyen, mert szeretnénk a középmezőnyben végezni és ha ezeket a mérkőzéseket hozni tudjuk, akkor ott is lehetünk, ami azt gondolom, nagy bravúr lenne erre az évre.

Az NB II-es felnőtt csapatot a más kluboktól érkező rutinos játékosok mellett utánpótlásjátékosokkal töltötték fel. Ők saját korosztályukban mit tudnak kamatoztatni az NB II-es csapatban való szerepléssel?

– Akik az előző években az NB II-ben játszottak és felnőttek ellen bizonyíthattak, azoknak ez nagyon pozitív hatással van a saját korosztályukban nyújtott teljesítményére. Akik most a felnőtteknél játszanak, sokkal magabiztosabbak kortársaik ellen és vezérszerepet tudnak betölteni. Ez is a célunk, hogy erős mezőnyben pallérozódjanak és ezt az utánpótlásban is kamatoztathatják.

Milyen volt az utánpótlás idénye? U13-tól U19-ig sok mérkőzést is játszott a Delta, kicsit vegyes az összkép, hiszen 48 meccsen épp 24-24 győzelem és vereség lett az őszi mérleg.

– Az U13-asokkal jelenleg a nyolcadik helyen állunk, ami nyolcas döntőbe jutást is jelent, de még három forduló van hátra. Itt nagyon szépen lépegetünk előre. Az U15-ösöknél a negyedik helyen végeztünk a tizenkét csapatos alapszakaszban és nem sokon múlt, hogy osztályozót játsszunk. Az U17-eseknél szintén a középmezőnyben zártunk, tehát maximálisan elégedett vagyok a társasággal. Minden korosztályban új csapatot kell építenünk, mert a tavalyi év nagyon megtizedelt minket. A koronavírus-járvány nagyon rányomta bélyegét erre és sok olyan játékos elment vagy abbahagyta, akik már évek óta játszottak. Az a fajta labdaérintés, labdabiztosság még hiányzik, de szépen jönnek felfelé a lányok, lelkesen dolgoznak és ez a legfontosabb.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email