22_03_29_erdmost_nincskep

Ennyi zöldhulladék gyűlt 2021-ben Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Ennyi zöldhulladék gyűlt 2021-ben Érden

Novemberben és decemberben az átlagos éves zöldhulladékképzés háromszorosát gyűjtötte össze az Érd és Térsége Hulladékkezelő, amely január második felében gyűjti a fenyőfákat. Csókai Viktor ügyvezető az Érd FM 101.3-nak ismertette, 2022-ben egy előfizető húsz zöld zsákot kap a szolgáltatótól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint ismert, nyáron megváltozott a zöldhulladék-gyűjtés rutinja az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft.-nél, amely már korlátlan mennyiségű zöldhulladékot elszállít, ha azt zöld, ÉTH-s zsákba gyűjti a lakosság.

Mint Csókai Viktor, a szolgáltató ügyvezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, bár sokan átvették a zsákokat, sokan továbbra is sima, fekete zsákba gyűjtenek, melyet bár az önkormányzat kérésére elszállított a szolgáltató, de jövőre már nem szeretné, mert jelentős plusz költséget jelent számára.

Csókai Viktor hangsúlyozta, 2021 második félévére az ÉTH 10, az önkormányzat további 5 zsákot biztosított az előfizetőknek, akik emellett – igény szerint – további zsákokat is vásárolhattak. Az ügyvezető kitért rá, az idei évre szóló zsákokat december 10-ig lehetett átvenni, 2022-ben pedig februártól osztják ki azokat. A tervek szerint a szolgáltató az egész évre húsz zsákot ad ingyenesen az előfizetőknek, emellett – bár konkrét döntés még nem született az ügyben, de – tervben van, hogy az idei évhez hasonlóan az önkormányzat további zsákokkal járul hozzá a zöldhulladék-gyűjtéshez.

Az ügyvezető elárulta, bár eredetileg a zöldjárat április 1. és november 30. között gyűjt, de decemberben új járatokat kellett indítaniuk, mert nagyon sokan kint hagyták ingatlanjaik előtt a zsákokat. Csókai kitért arra is, novemberben és decemberben az éves átlag zöldhulladékképzés háromszorosa gyűlt össze, hiszen ezekben a hetekben jellemzően több mint 200 tonna zöldhulladék gyűlt egy-egy alkalommal, szemben a többi héthez, amikor átlagosan 70 tonnát gyűjtöttek.

Ismertette azt is, 2021-ben összesen körülbelül 3000 tonna zöldhulladék gyűlt össze Érden, ami nem több lényegesen, mint az előző években, viszont a novemberi-decemberi időszak kimagasló adatokat hozott.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email