22_03_29_erdmost_nincskep

2022 első felében indul a Törökbálinti úti körforgalom építése

22_03_29_erdmost_nincskep

2022 első felében indul a Törökbálinti úti körforgalom építése

Jövő év első felében elkezdődik Érd egyik legforgalmasabb útjának számító Törökbálinti út Szövő utca és Felsővölgyi utca közötti szakaszának rekonstrukciója, melynek részeként a Törökbálinti–Felsővölgyi–Tetőfedő utcák kereszteződésében új körforgalmat építenek

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érd Megyei Jogú Város önkormányzata közleményében ismertette, a Törökbálinti út – Felsővölgyi út – Tetőfedő utca jelenleg rossz beláthatóságú, balesetveszélyes kereszteződésében egy új körforgalom építése kezdődik meg 2022 első felében.

A beruházás 1,318 milliárd forintos teljes mértékben vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósul meg a Széchenyi 2020 programban.

A közlemény kitért rá, az útszakasz rekonstrukciója és a forgalomtechnika korszerűsítése biztonságosabbá teszi a két M7-es – az érdi Iparos úti, illetve a törökbálinti M0-ás – autópályalehajtó forgalmát Érdre, jelenleg ugyanis a Törökbálinti úton a gépkocsik sokszor nagy sebeséggel közlekednek, és ezt a forgalmat a Törökbálinti–Felsővölgyi–Tetőfedő kereszteződés nem képes minden esetben mérsékelni, lassítani.

„A körforgalom mind a négy ki- és behajtó ágán zebra létesül.  Ezeknél az út és a járda összekötése akadálymentes lesz a mozgásukban korlátozottak számára, az úgynevezett taktilis jelek – speciálisan kiöntött térburkoló elemek – segítségével pedig a gyengénlátók is biztonságosan közlekedhetnek majd. A körforgalomban és a becsatlakozó útszakaszokon a gyalogátkelőhelyeknél kiemelt közvilágítás épül. A kereszteződésbe most – a Felsővölgyin keresztül – bekapcsolódó Alsóerdősor utca zsákutcává alakul”

– ismertették.

A csomópont létesítése miatt átépülő útszakaszokon a meglévő pályaszerkezetet teljesen felbontják, majd újraépítik.

A beruházásba tartozik a körforgalom előtti, Szövő utcáig tartó kb. 260 méteres szakasza, illetve a Törökbálint felé vezető külterületi szakasz kb. 200 méteres része. Tudatták azt is, a többi, beruházással érintett útszakaszon a kopóréteget felmarják és újraaszfaltozzák. Az átépítés során új csapadékvízelvezető rendszer épül a közműkiváltásokkal együtt, emellett az érintett útszakaszok mellett egyoldali járdát alakítanak ki.

Az önkormányzat közleménye ismertette, a beruházás annak köszönhető, hogy Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be „Az Érd, Törökbálinti út, Szövő utca – Felsővölgyi utcáig tartó út rekonstrukciója körforgalom kialakításával” címmel VEKOP-5.3.3-17-2017-00011 kódszámmal a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Érden” tárgyú pályázati kiírásra. Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. október 31-én támogatásra érdemesnek ítélte, majd 2018. március 12-én alá is írták a Támogatási Szerződést. A beruházás a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-vel (NIF) konzorciumban valósul meg. A pályázat keretén belül a tervkészítés Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata feladata volt, amely alapján a NIF eredményes kivitelezési közbeszerzési eljárást bonyolított le.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email