22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség a rászorulóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség a rászorulóknak

A Szociális Gondozó Központ és az önkormányzat közösen 200 család számára, összesen 400 csomag tartós élelmiszert juttat el hétfőn. Kedden további 160 csomag talál gazdára, december 23-án pedig melegételt szállítanak ki a rászorulóknak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester elmondta, hogy Érdnek van egy remek intézménye, a Szociális Gondozó Központ, ez az intézmény felel azért, hogy a rászorulók megkapják a szükséges segítséget. A polgármester szerint az ünnepek táján ez a segítségnyújtás különösen fontos és régi hagyomány is Érden. „Az a körülbelül 200 család, amely a látókörünkben van a hétfői illetve a keddi napokon megkapják azokat az alapvető élelmiszereket, amelyek kellenek az otthoni sütéshez, főzéshez ilyenkor az ünnepekkor, illetve december 23-án melegételt is viszünk nekik.” A polgármester arról is beszámolt, hogy az egész képviselőtestület kiveszi a részét a munkából, sőt ő maga is visz ki családoknak csomagokat. Hétfőn 200 családhoz 400 csomagok szállítanak, kedden pedig újabb 160-at. December 23-án pedig 200 adag melegételt szállítanak ki.

Tetlák Örs alpolgármester azt hangsúlyozta, hogy nagylelkűek voltak az érdiek hiszen rengeteg tartós élelmiszert és tisztálkodószert adományoztak, és nagy örömmel osztják szét azok között, akik erre valóban rászorulnak, ezzel is szeretnék szebbé tenni a karácsonyukat. „Nagyjából hasonlóak az adagok, de természetesen függ attól, hogy hányan élnek a családban és hány kisgyermek van.” A képviselők a saját körzetükben keresik fel ezeket a családokat, minden évben igyekeznek segíteni, hiszen komoly munka az adományok összekészítés és szétosztása. Tetlák Örs kiemelete, hogy a december 23-án és januári 2-án is segítenek majd az ételosztásban, majd hozzátette, bízik abban, hogy egyre jobb lesz a helyzet és egyre kevesebb család lesz, amelyik egyáltalán erre az adományra rászorul.

Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ intézményvezetője örömét fejezte ki, hogy 200 család számára tudnak kiszállítani száraz élelmiszert, többek között rizs, cukor, liszt és édesség került a csomagokba. Annak is örült, hogy a képviselők is segítenek a kihordásban. Idős, egyedülállók vagy olyan nagycsaládosokhoz juttatnak el adományt, akik számára ez valóban egy nagy öröm lesz, és nagy szükségük van rá. „Ezeknek az embereknek a névsora folyamatosan bővül, sokan jelzik számunkra, hogy kinek van szüksége a segítségre.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email