22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség a nélkülözőknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Segítség a nélkülözőknek

Huszonnégy önkéntes közreműködésével szállítottak házhoz 350 adag rizses húst, mellé kenyeret, csokoládét, szaloncukrot vasárnap délután. Az óév hátralévő részében a Szociális Gondozó Központ is készül több jótékonysági akcióval.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Advent utolsó vasárnapján nem az egyházak, hanem önkéntesek (ismerősök, barátok, kollégák) és támogatók segítségével készült a 350 adag meleg ebéd, amit 97 címre szállítottak ki délután. A bácskai rizses húst most is Morzsik Attila főzte az Érdligeti kempingben, a házhoz szállításban az önkéntesek mellett a Polgárőrség is részt vett. 

Az önkéntesek szaloncukrot, csokoládét is adományoztak, az egyik alapítvány pedig cipősdoboz-ajándékokkal szerzett meglepetést, ezeket az ebéddel együtt szállították ki több gyermekes családhoz. 

– A két ünnep között meleg ételt nem, de tartós élelmiszert, konzerveket kiszállítunk – mondta Paróczai Zoltánné, az Emberi Hang Alapítvány kuratóriumának elnöke, az ételosztás koordinátora, akitől megtudtuk azt is: a következő melegétel-osztást (jobban mondva házhoz szállítást) január 9-ére tervezik.

 

A Szociális Gondozó Központnak is lesznek támogató akciói: hétfőn, december 20-án tartósélelmiszer-csomagokat szállítanak ki közel kétszáz családnak – tudtuk meg Gecse-Simon Orsolya szakmai vezetőtől. A héten még két alkalommal visznek házhoz 40-40 adag tartós élelmiszert (felajánlók, támogatók akcióihoz kapcsolódva), 23-án pedig – egy kertészet adományának köszönhetően – huszonöt karácsonyfát visznek a családoknak. Emellett a gondozóközponthoz tartozó intézményeket is ellátják fenyőfával – sőt, oda már meg is érkeztek ezek az adományok, hogy a gondozottak feldíszíthessék őket.

Szintén 23-án kétszáz adag meleg ételt visznek majd házhoz, és egy helyi cukrászdának köszönhetően bejglivel is meglepik majd a nehéz helyzetben élőket. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email