22_03_29_erdmost_nincskep

A kötelező oltás ellen demonstráltak

22_03_29_erdmost_nincskep

A kötelező oltás ellen demonstráltak

Az Érdi Tankerület iskoláiban dolgozó oltatlan pedagógusok, dolgozók és szimpatizánsaik demonstráltak szerdán Érden a koronavírus elleni védőoltás kötelező felvétele ellen. A rendezvényen mintegy hatvanan vettek részt. A szervezők a Tankerületi Központ egyik munkatársának átadták a petíciójukat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A demonstrációt azért december 15-én tartották, mert a 599/2021. (X. 28.) Kormányrendelet kimondja, hogy az állami szférában foglalkoztattak (köztük azok, akik köznevelési intézménynél dolgoznak) december 15-ig kötelesek felvenni a Covid elleni védőoltás első dózisát, ha „a munkavégzés során ügyfelekkel rendszeresen találkoznak”. Ez alól csak azok mentesülhetnek, akiknél egészségügyi okból ellenjavallt a védőoltás felvétele.

Azt a dolgozót, akinél ez a körülmény nem áll fenn, és a védőoltást bizonyos határidőn belül nem adatja be, a munkáltató fizetés nélküli szabadságra kell, hogy küldje a rendelet értelmében.

 

„Az itt jelenlévő dolgozók azt szeretnék kifejezni, hogy tanév közepén egy ilyen döntést meghozni óriási ballépés volt, mert ez nemcsak a mi életünket, pályánkat töri ketté, hanem óriási terhet ró a többi dolgozóra” – mondta Tóth Zsuzsánna Márta, a demonstráció egyik szervezője, aki Százhalombattán tanít. Mint mondta, az Érdi Tankerület több településéről jöttek pedagógusok, és tudomása szerint vannak olyan iskolák, ahol a munkatársak több mint 10 százaléka nem szeretné felvenni az oltást. „Ez a gyerekek, szülők életét is megnehezíti, ráadásul ez a döntés minden szakmai szempontot mellőz” – tette hozzá.

 

Arra a kérdésünkre, hogy nem tartanak-e attól, hogy a tünetmentes, ám fertőzött gyermekek továbbadják a koronavírust a be nem oltott pedagógusoknak, Tóth Zsuzsánna Márta úgy válaszolt: ezek a kollégák azért nem kérnek oltást, mert az immunrendszerükben erőteljesebben hisznek, mint egy egyelőre még kísérleti fázisban lévő oltásban.

A demonstrálók átadták petíciójukat az Érdi Tankerületi Központ egyik munkatársának.

Tudósítónk megkereste Rigó Katalin tankerületi vezetőt, aki úgy reagált: a tankerület mindenben a jogszabályokban, illetve a fent már idézett kormányrendeletben foglaltak szerint jár el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email