vmg_epulet

Kamerát kapott a stúdió

A négy érdi középiskola eszközbeszerzéseit 250-250 ezer forinttal támogatja az IFÖ. A VMG-nek vásárolt kamerát, kábeleket és csatlakozókat kedden adták át az iskolában, és év végéig a további három középiskola is megkapja a megpályázott eszközöket.

250-250 ezer forinttal támogatja a középiskolai eszközbeszerzéseket az Érdi Ifjúsági Önkormányzat. December 14-én a VMG-ben adták át azokat az eszközöket, amelyeket az intézmény diákjai egy korábban kiírt pályázat során megjelöltek. A fiatalok az iskolai stúdiót segítették egy kamerával, kábelekkel és csatlakozókkal.

A VMG stúdiója közreműködik az iskolai rendezvények hangosításában, videós rögzítésében, illetve a felvett anyag utómunkálatait is elvégzik. A kamera használatához természetesen kell szaktudás is, ami több diáknak megvan – ők pedig átadják utódaiknak, hogy tovább tudják vinni azt a munkát, amit a stúdiósok végeznek.

A többi három középiskola is megkapja még az idén a megjelölt eszközöket, ezeket már megvásárolták.

A nemrég megalakult testületnek egyébként nem ez az első akciója: alig egy hete 80 kiló szaloncukorral lepték meg a Szociális Gondozó Központot. A felajánlásból nemcsak a tagintézmények karácsonyfáira jut, hanem a nehéz helyzetben élő gyerekeknek is. Emellett a középiskolásoknak tippjátékot hirdettek: azt kell eltalálniuk az érdi középiskolásoknak, hogy melyik ország nyeri a 25. női kézilabda-világbajnokságot. Aki eltalálta a nyertest, ötezer forintos étkezési kupont kap, amit a Centrál Borházban válthat majd be. Tippelni a csoportkörök végéig lehetett, eredményt természetesen csak a döntő után hirdetnek.

Az IFÖ – ahogy ez már megszokott – támogatja a diákok úszását is: 20-20 bérletet vásároltak és adományoztak a tíz érdi iskolának. Az igazgatók már átvették a bérleteket, és ők döntenek majd arról, kik azok a diákok, akik élhetnek a lehetőséggel.  

További cikkeink

További cikkeink

A megemlékezést az I. világháborús emlékműnél (Ófalu, Hősök tere) tartják május 29-én, 10 órakor. Megemlékező beszédet mond Dr. Csőzik László, Érd polgármestere.

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email