22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb három utcát aszfaltoztak

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb három utcát aszfaltoztak

Aszfaltoztak az Eszperantó tér környékén: a Hírnök, Ügyész utcák, valamint az Eszperantó tér egy része kapott aszfaltburkolatot abból a kártalanítási alapból, ami a NIF vasútépítési projektjéhez kapcsolódik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 A NIF-fel, illetve a V-HÍD Kft.-vel – amely a 30-as és 40-es vasúti fővágányok munkálatait végezte az elmúlt években – kötött szerződés alapján történik meg azon utcák helyreállítása, amelyeket a vasúti beruházás érintett. Mint Balla Imre képviselő az Érdi Televíziónak elmondta, a Hírnök és Ügyész utca, valamint az Eszperantó tér egy része a vasútépítésen dolgozó nehézgépek felvonulási területe volt, így most azt állították helyre, amit az építkezés során tönkretettek. 

Balla Imre elmondta azt is, hogy eredetileg 30 millió forintot fordított volna a V-HÍD helyreállításra, de a tárgyalásoknak köszönhetően sikerült 120 milliót kialkudnia a városnak.

Csőzik László polgármester elmondta: a helyreállítás költségeit a V-HÍD viseli, de mivel a vasútépítési projekt EU-s beruházás, a források is voltaképp uniós alapokból származnak. Összesen 14 utca aszfaltozására kerül sor a helyreállítási alapból (erről korábban itt írtunk).

A Hírnök és az Ügyész utca 4,5 méter széles és 200-300 méter hosszú. A Hírnök utcánál a talajt annyira szétnyomták, hogy az aszfaltot 270 méter hosszan felmaratták és 30 centiméteres mélységig talajcserét végeztettek, majd az alapozás után új aszfalt kopóréteget kapott az utca. Az Ügyész utcában csak aszfaltot terítettek.

Az Eszperantó tér egy részét szintén leaszfaltozták. A tér jövője még kérdéses: mint Csőzik László elmondta, Balla Imrével beszélgettek már erről. „Az Eszperantó tér külön rendezésért kiált. Lehetne itt egy ligetes, parkos részt kialakítani, esetleg játszóteret. Ebbe az irányba szeretnénk továbbmenni” – tette hozzá a polgármester, aki elmondta azt is: már az előrelépés, hogy az utat rendbe teszik. Mint mondta, a környék közlekedési rendjét is újragondolják majd. 

A vasútberuházáshoz kapcsolódó projekten fut a város saját útépítési programja is. Ennek keretében már át is adtuk a Vöcsök és a Murányi utcát, a dolgozók pedig már javában alapoznak a Szigetvárin és a Dévain, a jövő héten pedig a Zólyomi egy szakaszát is leburkolják – írja közösségi oldalán Csőzik László.

Mindkét programot – amint az időjárás engedi – folytatják 2022-ben.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email