22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: a gyenge kezdés után hamar eldőlt

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: a gyenge kezdés után hamar eldőlt

Hazai pályán szenvedett 83-75-ös vereséget a Gia Form-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata az NB II Közép A-csoportjának 9. fordulójában, miután ellenfele, a vendég Újpest-Megyeri Tigrisek II 15-0-s kezdés után előnyét végig megtartotta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szoros mérkőzésre volt kilátás a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának 9. fordulójában Érden, hiszen a forduló előtt négy-négy győzelemmel és vereséggel nyolcadik VMG DSE az öt sikerrel és három fiaskóval hatodik Újpest-MT II-t fogadta a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Azonban a vendég lila-fehérek remek kezdésére nem tudott válaszolni a házigazda és a fővárosiak 15-0-ra léptek meg. A IV. kerületiek egészpályás letámadásuk mellett gyors támadásaikkal is megzavarták az érdieket, de a VMG is lassacskán belejött és a negyed végére nyolc pontra csökkentette hátrányát (18-26).

Sőt, a második negyedben 34-37-nél az egyenlítéshez is közel álltak az érdiek, de ekkor is a vendégek voltak élesebbek, akik a nagyszünetre visszaállították a tízpontos különbséget (39-49). Előnyüket pedig a térfélcsere után is magabiztosan megtartották és az Újpest végül 83-75-re megnyerte a mérkőzést.

“Így nem lehet kezdeni mérkőzést, máshol sem, nemhogy hazai pályán! Ez elfogadhatatlan! Megbeszéltük a meccs előtt, hogy hazai pályán kezdjünk kőkeményen a fiatalok ellen, ehelyett puha volt a védekezés és támadásban is enerváltak voltunk, a kezdeti előnyük pedig meghatározta az egész mérkőzést kimenetelét. Voltak apró periódusok, amikor jól védekeztünk, vagy jól támadtunk, de sok labdát adtunk el, támadásban sok fegyelmezetlenségünk volt, rossz átadások, dobások…”

– fogalmazott Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

Az érdiek a 2021-es évet december 19-én a KKS vendégeként zárják, míg 2022. január 9-én a BKG Príma Akadémiát fogadják.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 9. forduló
Gia Form-VMG DSE – Újpest-MT II 75-83 (18-26, 21-23, 14-12, 22-22)
A Gia Form-VMG DSE pontszerzői: Riskó 21/3, Valaczkay 19/15, Naser 12, Miháczi 10, Szántó 6, Nyitrai 4, Felházi, Radnai 2-2.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email