22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: Évvégi örömverseny Simonpusztán

22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: Évvégi örömverseny Simonpusztán

2022. január 29-én és 30-án az ÉRD Aréna ad otthont a történelmi íjászok terem országos bajnokságának, melyet a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület (PVHÍE) szervez. Erre felkészülendő a klub Simonpusztán tartott évvégi örömíjász viadalt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eredetileg több mint kétszázan neveztek a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület Simonpusztára szervezett történelmi terem örömíjász versenyére, végül „csak” több mint 180-an mérték össze tudásukat öt korosztályban. A tradícionális íj mellett vadászreflex-íjjal, longbow-val, illetve egy vendégkategóriával, carbonvesszős vadászreflexes íjjal is versenyeztek az indulók.

Mint Dóri József, a szervező egyesület alelnöke aláhúzta, az országos bajnokságra való felkészülés jegyében rendezték meg a simonpusztai eseményt, amely a PVHÍE több mint húsz induló versenyzőjének és a többi résztvevőnek kiváló gyakorlási lehetőség volt, hiszen például az érdi klub is csak kültéren tud készülni.

Az alelnök hangsúlyozta, a hangulat kellőképpen jó volt, de az időjárás kissé befolyásolta a versenyt, mert hiába voltak fűtött csarnokokban a versenyzők, azért a decemberi hideg és az erős szél éreztette hatását a sátras rendezvénycsarnokban.

A Parkváros Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület húsz tagja indult a versenyen, melyre Szlovákiából, Sopronból és Füzesgyarmatról is érkezett versenyző. Az érdi indulók a hasznos tapasztalatok és jó hangulat mellett értékes helyezéseket is szereztek, hiszen a gyermekek vadászíj kategóriájában Zsiros Máté aranyérmes, a felnőttek carbonszálas vadászíjkategóriájában Tímár Dénes, illetve a szeniorok vadászíj versenyszámában Korény János is bronzérmes lett.

Dóri József kitért rá, tavaly két ponton múlt, hogy az érdiek nem tudták megszerezni az országos bajnoki címet, de az Érden rendezendő országos bajnokságon mindent megtesznek, hogy visszahódítsák a trófeát.

A Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület eredményei a simonpusztai történelmi terem örömíjászversenyen:
gyermek vadászíj fa vessző:
1. Zsiros Máté
felnőtt tradícionális íj: 6. Jámbor Tibor, 7. Kovács Regina, 9. Horváth Zoltán, 16. Pánya Tibor, 23. Kisjuhász Gábor
felnőtt vadászíj fa vessző: 4. Gyetvai Attila, 9. Korény Janka, 10. Nagy Dorka, 12. Nemes István
felnőtt vadászíj carbon vessző: 3. Tímár Dénes
szenior vadászíj fa vessző: 3. Korény János, 11. Dombai Tamás, 12. Vajna Gábor
szenior vadászíj carbon vessző: 8. Kisgéczi Jenő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email