22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: hétvégén nagyszabású örömíjász-verseny Simonpusztán

22_03_29_erdmost_nincskep

Íjászat: hétvégén nagyszabású örömíjász-verseny Simonpusztán

December 12-én 10 órától több mint kétszáz versenyző részvételével tartja meg történelmi íjászversenyét a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központ fűtött csarnokaiban a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Riesinger Ibolya, a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület elnöke az ÉrdMost.hu-nak ismertette, több mint 224 nevezés érkezett a december 12-i eseményre, ezért 21 céllal rendezik meg a viadalt, ahol tízfős csapatok vesznek részt.

„Ez a történelmi országos bajnokságra egy felkészítő, gyakorló örömíjászverseny lesz, de történelmi ruházatban lesznek már itt is a résztvevők”

– húzta alá Riesinger Ibolya, kiemelve, január 29-én és 30-án az ÉRD Arénában rendezik történelmi teremíjász országos bajnokságot.

Öt korosztályban lesz tradícionális íj, vadászreflex-íj, longbow kategória is, illetve ezúttal lesz egy úgy nevezett vendégkategória is, ahol a vadászreflexes íj mellett carbonszálas vesszővel lőnek, amely nem megszokott egy történelmi viadalokon.

Riesinger Ibolya kitért arra is, a teremíjászat maximum annyiban könnyebb, mint a kültéri társa, hogy itt kevesebbet kell sétálni a célok között, de ugyanazokat a távokat teszik ki, mint egy kültéri versenyen.

„Mivel ezt mi ob-felkészítőnek szánjuk, ezért ob minőségben szervezzük a versenyt”

– húzta alá Riesinger Ibolya. Elmondta azt is, a Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület több mint húsz sportolóval méreti meg magát a saját rendezésű viadalon, ahol a kategóriák első hat helyezettjét díjazzák.

„Tökéletes a helyszín, hogy egy nagyszabású rendezvény legyen. Két teremben is egyszerre lesznek a küzdelmek, mert 21 célt egyszerre nem tudjuk egyben feltenni, így a rendezvénysátorban és a mellette lévő lovaspályán versenyeznek a résztvevők”

– tért ki rá Riesinger Ibolya.

A Parkvárosi Vadászok Hagyományőrző Íjász Egyesület történelmi terem örömíjász versenye december 12-én 10 órakor kezdődik a simonpusztai Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban, míg az eredményhirdetésre várhatóan 16.30-tól kerül sor.

További részletek az eseményről ide kattintva olvashatók!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email