22_03_29_erdmost_nincskep

Igényfelmérés a gyermekek oltásával kapcsolatban

22_03_29_erdmost_nincskep

Igényfelmérés a gyermekek oltásával kapcsolatban

Az házi gyermekorvosok várják a szülők jelentkezését, akik szeretnék az 5-11 éves korosztályhoz tartozó gyermeküknek beadatni a COVID elleni vakcinát, hiszen az oltópontokon kívül számos házi gyermekorvosi praxisban is lesz lehetőség az oltásra. A hatékonyság érdekében pontosítani kell az igényeket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az 5-11 éves korosztály COVID elleni oltóanyaga (Pfizer) december 14-én, a tervezettnél 1 héttel korábban érkezik Magyarországra. A védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont, ahova a szülők előreláthatóan december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyermekeik részére, a 2021. december 14-ét követő időszakra.

A házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is lehetőség nyílik a COVID elleni védőoltások beadására. Az ampulla 10 adagos kiszerelésű, ezért rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni. A praxisokban beadásra kerülő első oltásokkal kapcsolatban a házi gyermekorvosoknak és a vegyes praxisú háziorvosoknak előzetes igényfelmérést kell végezni, hogy az 5-11 éves korosztály tagjai közül mennyien kívánják a praxis rendelőben felvenni a COVID elleni védőoltást. 

Dr. Bognár Sára házi gyermekorvos hangsúlyozta, hogy továbbra is várják a szülők jelentkezését illetve visszajelzését. Erre a családoknak 2021. december 6-án éjfélig van lehetősége.

A témában Gárdos Attila készített interjút a szakemberrel. 


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email