gyerekek_oltasa

Igényfelmérés a gyermekek oltásával kapcsolatban

Az házi gyermekorvosok várják a szülők jelentkezését, akik szeretnék az 5-11 éves korosztályhoz tartozó gyermeküknek beadatni a COVID elleni vakcinát, hiszen az oltópontokon kívül számos házi gyermekorvosi praxisban is lesz lehetőség az oltásra. A hatékonyság érdekében pontosítani kell az igényeket.

Az 5-11 éves korosztály COVID elleni oltóanyaga (Pfizer) december 14-én, a tervezettnél 1 héttel korábban érkezik Magyarországra. A védőoltások beadásának egyik helyszíne a kórházi oltópont, ahova a szülők előreláthatóan december 8-tól tudnak majd online időpontot foglalni gyermekeik részére, a 2021. december 14-ét követő időszakra.

A házi gyermekorvosi és vegyes praxisokban is lehetőség nyílik a COVID elleni védőoltások beadására. Az ampulla 10 adagos kiszerelésű, ezért rendelőnként 10 fős csoportokat kell létrehozni. A praxisokban beadásra kerülő első oltásokkal kapcsolatban a házi gyermekorvosoknak és a vegyes praxisú háziorvosoknak előzetes igényfelmérést kell végezni, hogy az 5-11 éves korosztály tagjai közül mennyien kívánják a praxis rendelőben felvenni a COVID elleni védőoltást. 

Dr. Bognár Sára házi gyermekorvos hangsúlyozta, hogy továbbra is várják a szülők jelentkezését illetve visszajelzését. Erre a családoknak 2021. december 6-án éjfélig van lehetősége.

A témában Gárdos Attila készített interjút a szakemberrel. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email