22_03_29_erdmost_nincskep

Másodfokon folytatódik a biatorbágyi családirtó büntetőügye

22_03_29_erdmost_nincskep

Másodfokon folytatódik a biatorbágyi családirtó büntetőügye

A Pest Megyei Főügyészség 2020. év augusztusában emelt vádat egy, az elkövetéskor 21 éves biatorbágyi lakos férfival szemben, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budapest Környéki Törvényszék 2021. október 14-én kihirdetett határozatával a vádlottat bűnösnek mondta ki a váddal megegyezően több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, és őt 17 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy legkorábban a szabadságvesztés 2/3 részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A megállapított tényállás szerint a vádlott kábítószer okozta szorongás állapotában 2019. június 17-én a reggeli órákban a biatorbágyi családi házukban rátámadt a 18 éves húgára, őt megütötte, megrúgta, majd a földre került testvérét hosszasan fojtogatta, aki ennek következtében elájult. Amikor a vádlott észlelte, hogy a testvére még él, magához vett egy kést, azzal a húgát nyakon szúrta, aki a vénás vérzéstől megfulladt. A vádlott a holttestet a fürdőszobába rejtette. Ezt követően hamis SMS üzeneteket küldött édesanyjának, aki egy ismerősét küldte a családi házhoz, de a vádlott nem engedte be őt. Erről értesülve az édesanya az ingatlanhoz ment, ismerősével befeszítették az ajtót. A házba lépve az édesanya felfedezte a lánya holttestét. Ekkor a rejtőzködő vádlott hátulról megkísérelte megfojtani az édesanyját, azonban annak kísérője a dulakodás hangjaira megjelent. Ekkor a vádlott őt is megtámadta, azonban az ismerős a nála lévő feszítővassal védekezett, majd a vádlott édesanyját kimenekítette a házból, miközben a vádlott a helyszínről elmenekült. Őt aznap a rendőrök egy közeli kukoricásban bujdokolva fogták el.

Az ítélet ellen a vádlott ok megjelölése nélkül, védője a minősítés megváltoztatásáért, továbbá a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú indítványával kezdeményezte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a vádlottra minősített emberölés bűncselekménye miatt kiszabott büntetést hagyja helyben.

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email