22_03_29_erdmost_nincskep

Fejlesztik és optimalizálják a jegy-és bérletkiadó automaták hálózatát

22_03_29_erdmost_nincskep

Fejlesztik és optimalizálják a jegy-és bérletkiadó automaták hálózatát

Fejlesztik és optimalizálják a Budapesti Közlekedési Központ jegy- és bérletkiadó automatáinak hálózatát, amelynek üzemeltetését a Senso Media Zrt. veszi át a T-Systems Magyarország Zrt.-től; az automaták számát a következő hetekben a jelenleg üzemelő 359-ről 318-ra csökkentik a fővárosban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Walter Katalin a BKK vezérigazgatója online háttérbeszélgetésen közölte, hogy a BKK szerdán kötötte meg a közbeszerzési eljárás nyertesével, a Senso Media Zrt.-vel a szerződést a jegy- és bérletkiadó auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatáinak üzemeltetésére. Az átadás-átvételi szakasz hétfőn kezdődik a rendszert gyártó és az eddigi üzemeltető T-System és a Senso Media között. A megállapodás december 22-től legalább három évre biztosítja az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatahálózat üzemeltetését és az ügyfelek színvonalasabb kiszolgálását.

Walter Katalin kiemelte, az új üzemeltetési szerződés jóval szigorúbb szerződéses határidőkről, kötbérekről rendelkezik, továbbá csökken az üzemeltetési költség. Auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatánként havi nettó 35 ezer forintos csökkenést tudtak elérni a közbeszerzés eredményeként. Eddig egy auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata havi üzemeltetési költsége nettó 165 ezer forint volt, ez csökken december 22-től nettó 130 ezerre – mutatott rá. Közölte, ezzel párhuzamosan a T-Systems Magyarország Zrt. folytatja a meglévő rendszer szoftveres és hardveres fejlesztését: a többi között az e-számla bevezetését, a mobilkészülékről történő QR-kód beolvasás lehetőségének kialakítását és a 4G routerek cseréjét.

Walter Katalin elmondta, a hálózat optimalizálása miatt, az online vásárlás térnyerésére tekintettel csökkentik az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták számát. A hálózatban jelenleg 372 auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgata van, ebből 359 üzemel, és ez csökken 318-ra. Pár kivételtől eltekintve csak olyan helyeken csökkentik az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták számát, ahol csoportban több gép áll egymás mellett. A BKK vezérigazgatója kitért arra is, hogy a készpénzmentes vásárlások száma is dinamikusan bővül az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatáknál, már 70 százalékos a bankkártyás vásárlások aránya.

Diószegi Ágnes, a BKK ügyfélkapcsolati és értékesítési vezérigazgató-helyettese közölte, 17 kerületben csökken az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták száma. A leszerelendő gépeken előzetes tájékoztatót helyeznek ki, majd a leszerelés után az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták helyén marad egy zsámoly, amely tájékoztatja az utasokat arról, hogy hol van a legközelebbi értékesítési pont. Amint elindul a saját értékesítési applikációjuk, ennek a QR-kódja is elérhető lesz az említett a zsámolyokon – fűzte hozzá.

A BKK közleményében tudatta azt is, hogy auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták számának csökkentését elsősorban a mobiljegy részesedésének dinamikus növekedése indokolja, amely tovább erősödhet azt követően, hogy a jegy- és bérletvásárlás funkció beépül a megújuló BKK Futár alkalmazásba. A hálózat optimalizálásában a készpénzmentes vásárlás iránti igény és a fenntartható üzemeltetés is fontos szerepet játszik – írták. Közölték, a főbb csomópontokban, az utasáramlási szempontok szerinti kiemelt helyszíneken lévő auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták kevésbé érintettek, ezeken a helyeken a gyors, gördülékeny vásárlás változatlanul biztosítva marad. A BKK ügyfélközpontjai, pénztárai és a viszonteladók ugyancsak alternatívát kínálnak azoknak, akik papíralapú jegyet vagy bérletet vásárolnának Budapesten – mutattak rá. Az auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták pontos helyéről a BKK pontkereső oldalán – https://www.bkk.hu/pontkereso/ – lehet tájékozódni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email