22_03_29_erdmost_nincskep

Idősek karácsonya nem lesz, lecsófőző fesztivált viszont terveznek

22_03_29_erdmost_nincskep

Idősek karácsonya nem lesz, lecsófőző fesztivált viszont terveznek

Az idősek karácsonyi ünnepsége ugyan elmarad, de jövőre - ha a járványhelyzet engedi - több, az idősek által kedvelt programot is megszerveznek. Lesz idősek akadémiája - egy picit másképp -, koncert, és a várva várt lecsófőző versenyt is szeretnék megtartani 2022-ben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az idei év tapasztalatairól és a jövő évi programokról is szó esett az Idősügyi Tanács idei utolsó ülésén, hétfő délután. Mint Szűcs Gábor alpolgármester, a tanács elnöke az ülést követően összegezte: a pandémia rányomta a bélyegét erre az évre.

– Az idősek világnapját azért sikerült megünnepelni, és amikor a járványhelyzet megengedte, próbáltunk a klubéletet segítő rendezvényeket szervezni. Arról is gondoskodni kellett, hogy a klubfoglalkozásokat meg tudják tartani, hiszen azok a klubok, amelyek egy-egy iskolában tartják találkozóikat, még a pandémia enyhülésével sem tudták sokáig megrendezni eseményeiket – jegyezte meg Szűcs Gábor.

Mint mondta, idén elmarad a karácsonyi koncert, a szaloncukorosztás azonban nem: eddig a kis klubok öt, a nagyobbak tíz kiló szaloncukrot oszthattak szét a tagjaik között, idén viszont tíz, illetve tizenöt kilót kaptak az ünnepekre.

Ami a 2022-es évet illeti, a tanács tagjai a jövő év költségtervét beszélték át. A tanács ötmillió, a klubok pedig szintén ötmillió forinttal gazdálkodhatnak – ez utóbbit létszámarányosan osztják el a klubok között. Szeretnék megtartani jövőre a lecsófőző fesztivált, az idősek világnapját, a karácsonyi koncertet. Megrendeznék az Érdi Idősek Akadémiáját, hasonlóképp a Szenior Akadémiához, de bővített tartalommal, az idősek számára relevánsabb előadásokkal, a művelődési központ szervezésében.  A különféle tanfolyamokról sem feledkeznének meg. 

– Reméljük, a pandémia lehetővé teszi, hogy ezekből a tervekből konkrét rendezvények legyenek – zárta szavait Szűcs Gábor, akitől megtudtuk azt is: az idősügyi tanács várhatóan januárban vagy februárban, a város költségvetésének elfogadása után ül össze újra, ekkor véglegesítik majd a programokat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email