22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: olimpián járt az érdi játékos

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: olimpián járt az érdi játékos

Előbb a magyar válogatottat képviselve Rodoszon vett részt a látássérültek sakkolimpiáján az Érdi VSE sakkozója, Szilágyi Sámuel, majd hazajött, megnyerte a Minaret Kupát és szerepet vállalt az érdiek Veresegyház elleni sikeréből is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kilencedik helyen végzett a magyar válogatott a huszonkét csapatot felvonultató mezőnyben a látássérültek sakkolimpiáján, melynek idén a görögországi Rodosz adott otthont. Az eseményen részt vett az Érdi VSE sakkozója, Szilágyi Sámuel is, aki a kilenc fordulós, svájci rendszerű viadalon a negyedik táblán vívott partikat.

A hazatérés után is akadt tennivalója Szilágyi Sámuelnek, aki megnyerte az immár tizennegyedik alkalommal megtartott Minaret Kupát. Az Érdi VSE sakk szakosztálya által szervezett viadalon ezúttal a járványhelyzet miatt csak korlátozott számban vehettek részt játékosok. Ennek ellenére a kupa izgalmakban és fordulatokban is bővelkedett, végül Szilágyi Sámuel Holtság Istvánt és Vendég Balázst megelőzve diadalmaskodott.

A legjobb nem érdi sakkozó a negyedik helyen végző Szabó Levente lett, míg a legjobb 14 év alatti játékos Barak Péter volt.

Az Érdi VSE pedig lezárta az őszi idényt is a Pest megyei csapatbajnokság szupercsoportjában, ahol a Dunaharaszti ellen elszenvedett vereség után az érdiek a Veresegyházt fogadták.

Az ötórás küzdelemben eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, de 2-2 után elhúztak a hazaiak és végül simán, 6,5–3,5-re nyertek.

Az Érdi VSE győzelméből Jász Péter, Sinka Csaba, Vendég Balázs, Holtság István és Gaál László 1-1, Szilágyi Sámuel, Horváth Péter és Pápai János 0,5-0,5 ponttal vette ki a részét.

Az érdiek így a Dunaharaszti mögött második helyen zárták az őszi idényt a Pest megyei szupercsoportban.

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email