22_03_29_erdmost_nincskep

Idén elkészülhet a gimnáziumi szárny

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén elkészülhet a gimnáziumi szárny

Decemberben befejeződhet a Batthyány sportiskola gimnáziumi szárnyának építkezése. A középiskolai évfolyam majdani indításáról még folynak az egyeztetések.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Végéhez közeledik a Batthyány sportiskola építkezése, ami a Modern Városok Program keretében valósul meg: a tervek szerint a gimnáziumi szárny építkezése decemberben lezárulhat, 2022 elején az épület megkaphatja a használatbavételi engedélyt, és a parkolók kialakítására is sor kerülhet az iskola előtt.

„A városvezetés azon dolgozik, hogy az általános iskola minél hamarabb kiegészülhessen a gimnáziumi évfolyammal” – mondta lapunknak a beruházást felügyelő Szűcs Gábor alpolgármester, hangsúlyozva: az építkezés alatt végig biztosították a folyamatos oktatást az általános iskolások számára.

Mint ismert, az általános iskolai szárny új épületét tavaly átadták, a diákok 2020 decemberében átköltözhettek a régi forfa-épületből az új ingatlanba, amit a kivitelező a Fácán óvoda régi, elbontott épületének helyére húzott fel, a forfa-épület helyére pedig a nemsokára elkészülő gimnáziumi szárny került. A komplexumhoz tartozik egy új birkózócsarnok (ami már kész van), és a már meglévő tornatermet is felújították. A két oktatási intézményt, azaz az általános iskolát és a gimnáziumot majd összenyitják, az épületből pedig zárt folyosó visz át a csarnokba, így télen nem kell kimenni a hidegbe.

Amit még érdemes tudni az új komplexumról: a Batthyány iskola beruházásának bekerülési költsége nagyjából nettó 5,5 milliárd forint. Az általános iskolai szárny 16 tantermes, ehhez 6 csoportszoba és számos szaktanterem is tartozik, a sporttagozatos gimnázium 8 tantermes, itt is számos szaktanterem épül, illetve egy külön helyiségcsoport a nevelőtestületnek. Az általános iskola alagsorában egy 800 főre méretezett melegítőkonyha is helyet kapott, ami az összes diákot ki tudja szolgálni, és található itt egy impozáns, szükség esetén elkülöníthető kápolna is. A felújított régi sportcsarnok és a mellé épült birkózócsarnok összesen 1231 négyzetméter. Emellett a komplexum udvarán sportpályákat és futópályát is kialakítanak, a kicsik számára pedig játszóudvart építettek ki. Az iskola előtt parkolókat is kialakítanak.

Szűcs Gábortól megtudtuk azt is: a legszükségesebb bútorok és az okostáblák már a helyükön vannak, a kiegészítő bútorokat – amelyek többek között a könyvárat gazdagítják majd – közbeszerzési eljárás keretében szerzik be, ami már folyamatban van. A városvezetés szándékai szerint az oktatási komplexum és a csarnok üzemeltetését az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. végzi majd, de erről és a gimnáziumi évfolyam majdani indításáról még egyeztetések folynak a tankerülettel. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email