batthyanyadamk3_211127

Idén elkészülhet a gimnáziumi szárny

Decemberben befejeződhet a Batthyány sportiskola gimnáziumi szárnyának építkezése. A középiskolai évfolyam majdani indításáról még folynak az egyeztetések.

Végéhez közeledik a Batthyány sportiskola építkezése, ami a Modern Városok Program keretében valósul meg: a tervek szerint a gimnáziumi szárny építkezése decemberben lezárulhat, 2022 elején az épület megkaphatja a használatbavételi engedélyt, és a parkolók kialakítására is sor kerülhet az iskola előtt.

„A városvezetés azon dolgozik, hogy az általános iskola minél hamarabb kiegészülhessen a gimnáziumi évfolyammal” – mondta lapunknak a beruházást felügyelő Szűcs Gábor alpolgármester, hangsúlyozva: az építkezés alatt végig biztosították a folyamatos oktatást az általános iskolások számára.

Mint ismert, az általános iskolai szárny új épületét tavaly átadták, a diákok 2020 decemberében átköltözhettek a régi forfa-épületből az új ingatlanba, amit a kivitelező a Fácán óvoda régi, elbontott épületének helyére húzott fel, a forfa-épület helyére pedig a nemsokára elkészülő gimnáziumi szárny került. A komplexumhoz tartozik egy új birkózócsarnok (ami már kész van), és a már meglévő tornatermet is felújították. A két oktatási intézményt, azaz az általános iskolát és a gimnáziumot majd összenyitják, az épületből pedig zárt folyosó visz át a csarnokba, így télen nem kell kimenni a hidegbe.

Amit még érdemes tudni az új komplexumról: a Batthyány iskola beruházásának bekerülési költsége nagyjából nettó 5,5 milliárd forint. Az általános iskolai szárny 16 tantermes, ehhez 6 csoportszoba és számos szaktanterem is tartozik, a sporttagozatos gimnázium 8 tantermes, itt is számos szaktanterem épül, illetve egy külön helyiségcsoport a nevelőtestületnek. Az általános iskola alagsorában egy 800 főre méretezett melegítőkonyha is helyet kapott, ami az összes diákot ki tudja szolgálni, és található itt egy impozáns, szükség esetén elkülöníthető kápolna is. A felújított régi sportcsarnok és a mellé épült birkózócsarnok összesen 1231 négyzetméter. Emellett a komplexum udvarán sportpályákat és futópályát is kialakítanak, a kicsik számára pedig játszóudvart építettek ki. Az iskola előtt parkolókat is kialakítanak.

Szűcs Gábortól megtudtuk azt is: a legszükségesebb bútorok és az okostáblák már a helyükön vannak, a kiegészítő bútorokat – amelyek többek között a könyvárat gazdagítják majd – közbeszerzési eljárás keretében szerzik be, ami már folyamatban van. A városvezetés szándékai szerint az oktatási komplexum és a csarnok üzemeltetését az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. végzi majd, de erről és a gimnáziumi évfolyam majdani indításáról még egyeztetések folynak a tankerülettel. 

További cikkeink

Országos tendencia, hogy a mammográfiai szűrő-vizsgálaton – amely az emlőrák kiszűrésére szolgál – a behívottaknak csak egy töredéke jelenik meg. Dr. Nahn Krisztina mammográfia szakmai

További cikkeink

Ha már van Érden egy kiváló futópálya, ráadásul van egy csodás Duna-partunk, ami szintén
A budaörsi rendőrök kérnek segítséget egy sofőr azonosításához, aki balesetet okozott, majd elhajtott a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email