22_03_29_erdmost_nincskep

Fényességes karácsony

22_03_29_erdmost_nincskep

Fényességes karácsony

Nincs annál szebb, mint amikor kigyúlnak a fények a karácsonyfán. És milyen jó nézni a karácsonyi díszkivilágítást a korán lehulló éjszakában! Egyre többen díszítjük fel otthonukat is fényfüzérekkel, de ha rosszul választunk, az sok bosszúság, sőt, baleset forrása is lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

LED-es fényfüzérek, színes izzósorok, világító mikulások – a lehetőségek száma szinte végtelen, csak ízlésünk és pénztárcánk szab határt annak, milyen fénydíszítéseket választunk az ünnepekre. Fontos, hogy a biztonság ne az utolsó szempont legyen, amit figyelembe veszünk, hiszen egy rosszul megválasztott termék súlyos áramütést okozhat és tűzveszélyes is lehet.

A legfontosabb, amit meg kell néznünk, mielőtt a kosárba tennénk, hogy a termék megfelelő jelöléssel legyen ellátva, illetve a figyelmeztető feliraton túl használati útmutatót is tartalmazzon.

A rendszeres hatósági vizsgálatok során a szakemberek azt tapasztalták, hogy a leggyakoribb probléma a fényfüzérek esetén, hogy
– túl keskeny a vezeték keresztmetszete, ami fokozott tűzveszélyt jelent,
– nem megfelelő a termék szigetelése vagy csatlakozódugója (ez utóbbi aránytalanul kicsi),
– némelyik izzó nem működik a füzéren.

Vásárláskor érdemes meggyőződni arról, hogy a fényfüzéren látható-e a CE jelölés, megtalálhatók-e rajta a gyártói-forgalmazói adatok, és csatoltak-e hozzá magyar nyelvű használati leírást. Ha ezek hiányoznak, élhetünk a gyanúval, hogy a termék nem felel meg a hazai minőségi és biztonsági előírásoknak.

Fényfüzért lehetőség szerint szaküzletben vásároljunk.

Általánosságban elmondható, hogy minden termékre – így a fényfüzérre is – 2 éves szavatossági idő érvényes.Ha mégis úgy döntünk, hogy piacon vagy utcai árusoktól vásárolunk, nézzük meg, hogy a számlán, nyugtán szerepel-e a vállalkozás neve, székhelye, hiszen probléma esetén jogaink érvényesítése akadályba ütközhet, ha nem tudjuk, hogy hol reklamálhatunk.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email