22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták az új tárnoki óvoda udvarát

22_03_29_erdmost_nincskep

Átadták az új tárnoki óvoda udvarát

Szeptember óta járnak már a gyermekek az új tárnoki óvodába, de az udvart ez idáig nem használhatták. Hétfőn délelőtt azonban átadták a területet, és a kis óvódások örömmel vették birtokba a játszóteret.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Halmosné Liebhauser Szilvia intézményvezető az Ért TV-nek elmondta, hogy nagyon örülnek az óvónők és a gyerekek is az új óvodának és a kicsik alig vártak, hogy birtokba vehessék az udvart és kipróbálják az új játszóteret is, hiszen már szeptember óta ebben az intézményben töltik napjaikat. Hozzátette, hogy a mászáshoz, hintázáshoz, egyensúlyozáshoz mindenféle eszköz megtalálható, valamint középen lesz egy füves terület, amely focipályaként működik majd, és a fiúk és a lányok együtt focizhatnak majd a jövőben.

„A tervek szerint minden nap kihozzuk majd e gyermekeket az udvarra, amíg nem csökken-10 Celsius fok alá a hőmérséklet, addig minden nap töltünk kint időt, legfeljebb az időben szabunk határt. De az óvodai ellátáshoz hozzátartozik a minden napos levegőztetés.”

Lukács László polgármester emlékeztetett, hogy augusztusban adták át az új épületet, és szeptember óta járnak ide a gyerekek, azóta várják a pillanatot, hogy az udvart is kipróbálhassák. Mint mondta, egy nagy összefogásnak köszönhetően dőltek el, milyen játékok legyenek az udvaron, az óvoda vezetője, illetve a kivitelező választotta ki azokat.

„Ezek nagyon szigorú előírásoknak megfelelő játékok. A besorolásuk sajnos 3-14 éves korig tart, így bizonyos játékok nem feltétlenül tökéletesek, de azokat át lehet majd alakítani.”

A polgármester hangsúlyozta, hogy mind a négy csoportnak van egy pici belső udvara, eddig oda is ki tudtak menni levegőzni, de az újonnan átadott hatalmas területen elhelyezkedő játszótérér arra is alkalmas lesz, hogy a négy óvodás csoport együtt játszon majd.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email