22_03_29_erdmost_nincskep

Új cégeket alapított a tárnoki önkormányzat

22_03_29_erdmost_nincskep

Új cégeket alapított a tárnoki önkormányzat

Testületi ülést és közmeghallgatást is tartott a közelmúltban Tárnok Nagyközség Önkormányzata. A polgármestert, Dr. Lukács Lászlót kérdeztük a legfontosabb döntésekről és azok előkészületeiről az Érd FM 101.3 Zónázó című hírműsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy  elfogadták az óvoda éves beszámolóját, és megszavazták két új cégük alapításának a részleteit is.

„A Tárnoki KÖSZI Nonprofit Kft. fogja a jövőben végezni azokat a feladatokat, melyeket eddig a Heinrich Antal ház csapata végzett el. A vezető személye sem változik, a Köz-Ért Kft. szervezeti egysége válik külön. Ennek fő oka, hogy a könyvtár üzemeltetője nonprofit cég legyen, illetve hogy az üzemeltetés és a kultúra ne keveredjen egymással. A Tárnoki Közétkeztetési Kft. fogja ellátni a jövőben a közétkeztetést, a kisiskola konyhájában. Ez a tevékenység nem csatlakozik egyik önkormányzati céghez sem, ezért kellett külön Kft-t alapítani a feladat ellátására.”

Megemelik 2022. január elsejétől a temetői és temetkezési díjakat, és pályázatot írnak ki a temető üzemeltetésére 10 éves időtartamra.

Határoztak arról is, hogy nem változtatják meg az adórendszerüket 2022-re és újabb 500.000 Ft támogatást biztosítotanak a Tárnoki KSK-nak.

A közmeghallgatáson felmerült a közvilágítás kérdése is, amelyről Lukács László elmondta, hogy az egész településre kiterjedő tervezés folyik. Idén lesz nem csak terv, de költségbecslés is, így 2022-ben közbeszerzéssel együtt is elkészülhet a felújítás.

„Talán a legmegosztóbb kérdés a hegyi terület beépíthetőségének százalékát, és az ezt övező jogi hátteret érintette. Ez ügyben is járt nálam a Pest Megyei Építésügyi Hatóság két munkatársa a közmeghallgatás előtt. Jelezték, hogy egyre több lakossági jelzés érkezik hozzájuk, így nagyobb figyelmet is fordítanak Tárnokra. Elmondásuk szerint egyre gyakoribbak a Tárnokon épülő, szabályokat figyelmen kívül hagyó építkezések, s bizony ők ennek véget szeretnének vetni. Fokozott ellenőrzéseket helyeztek kilátásba, s ahol ez indokolt, a jövőben bontási határozatot fognak kiadni. A heggyel kapcsolatban jelezték, hogy nagyon kevés lakóingatlan lehet ott. Nagyon ritkán kaphatnak az ott élők használatbavételi vagy fennmaradási engedélyt. A problémával tisztában vannak, de nem tehetnek semmit, amíg az országos szabályozás nem változik.”

Hallgassa meg bővebben Szabó Beáta interjúját a tárnoki aktualitásokról!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email