22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az edzőt váltó Siófokot fogadja az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: az edzőt váltó Siófokot fogadja az ÉRD

November 14-én, 18 órától a mozgalmas heteket megélő Siófok KC-t látja vendégül az ÉRD Arénában, a K&H női kézilabda liga 8. fordulójában az ÉRD.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a Balaton-parti együttes, amely október végén jelentette be, hogy szerződtette a korábbi érdi közönségkedvenc átlövőt, Debreczeni-Klivinyi Kingát. Ezután az együttes viszont súlyos, 48–29-es vereséget szenvedett a Motherson Mosonmagyaróvári KC SE vendégeként, majd szoros mérkőzésen kapott ki hazai környezetben 33–31-re az FTC-Rail Cargo Hungariától. Ezt követően pedig Danyi Gábor vezetőedző és segítője, Zdravko Zovko is távozott a Somogy megyeiektől. Az együttes a héten viszont bejelentette, hogy 2023 nyaráig szóló szerződést kötött a 42 esztendős Uros Bregarral, aki már a keddi Alba Fehérvár KC elleni, 29–28-ra megnyert Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozott a Balaton-partiak új vezetőedzőjeként.

A Siófok egyébként nyolc mérkőzés után két győzelemmel és hat vereséggel áll az NB I tizedik helyén, s csupán hazai pályán a Szombathelyet (38–33) és idegenben a Dunaújvárost (26–32) tudta legyőzni.

Az említett Mosonmagyaróvár és FTC elleni vereségek mellett Kisvárdán és hazai pályán a Vác ellen egy góllal kapott ki a somogyi együttes, míg a Győr nyolccal, a Budaörs pedig nem kis meglepetésre öt góllal nyert a Balaton-partján.

Ezzel szemben az ÉRD csupán az Alba Fehérvár KC-t tudta legyőzni hazai környezetben 29–28-ra, de nem bírt a Váccal, a Mosonmagyaróvárral, az FTC-vel, az MTK-val, a Dunaújvárossal és a Debrecennel sem, míg a Győr ellen nem állt ki, így a mérkőzésért járó két pontot a Rába-partiak kapták meg tízgólos különbséggel. Emellett Horváth Roland együttese a héten az NB I/B-s Békéscsaba otthonában a Magyar Kupában is kikapott, így búcsúzott a sorozattól.

Ez lesz egyébként az ÉRD utolsó hazai mérkőzése 2021-ben, hiszen ezután csak november 20-án, a Vasas vendégeként lépnek pályára Paróczy Sáráék.

Az ÉRD és a Siófok egyébként eddig harmincszor találkozott egymással, ezek közül 18-at az ÉRD, 11-et a Siófok nyert egy döntetlen mellett (ami a Magyar Kupa elődöntőjében esett a 2017/18-as idényben és az ÉRD hétméteresekkel jutott döntőbe). Ezalatt 15-ször játszottak a csapatok Érden, melyek közül 12-t nyertek a hazaiak, három siófoki siker mellett.

A Siófok házi góllövőlistáját impozáns teljesítménnyel, nyolc meccsen 51 góllal vezeti Malin Holta, de mögötte a súlyos sérülést szenvedő Szimona Szarková 34-szer, Wald Kíra 32-szer, Katarina Jezic 25-ször, Such Nelli pedig 24-szer talált be, illetve további öt játékos állt 10-19 gól között.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban továbbra is az elmúlt két mérkőzést kihagyó Kopecz Barbara vezet hat meccsen 35 góllal, de ötre csökkent az előnye Paróczy Sárával szemben, míg Szabó Kitti már 24-nél, Alexandra Vukajlovics pedig 20-nál jár.

A november 14-én, 18 órától rendezendő ÉRD–Siófok KC mérkőzést Bóna Szabolcs és Földesi Csaba vezetik!

K&H női kézilabda liga, 8. forduló
11.14., 18.00:
ÉRD–Siófok KC

A mérkőzés a hatályos kormányrendelet alapján 18 éves kor felett KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL látogatható!

A védettséget igazoló kártyát és a mobilappot is elfogadják, mindkettő esetében szükségük lesz fényképes személyazonosító okmányra is. A jogszabály értelmében nem áll módukban elfogadni semmilyen más (papír)formátumú igazolást (sem oltási igazolást, sem orvosi papírokat).

A rendezők azt kérik, segítse a munkájukat azzal, hogy a védettségi igazolványát (kártya vagy applikáció) és fényképes személyazonosító okmányát a bejárathoz érve előkészíti.

A kormányrendelet alapján a mérkőzésre való belépést 18 éves kor felett kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégek, illetve a felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek számára tudják biztosítani.

A védettségi igazolvány ellenőrzésével a beléptetési idők megnövekedhet, ezért kérik, érkezzen időben!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email