22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárpalánk, közlekedési koncepcióterv, virágosítás

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárpalánk, közlekedési koncepcióterv, virágosítás

Meghozták a kosárpalánkot a kisiskola udvarára, elkészült a 7-es úton a körforgalom közepe, elkészült Tárnok közlekedési koncepcióterve, rendbe tették a Leányka és a Fehérmézes utcákat. Többek között ezekről számol be közösségi oldalán Lukács László, Tárnok polgármestere.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hosszú várakozás után, a kosárlabda szövetség telepíttette a kosárlabda palánkot a streetball pályára, ezzel teljes lett a kisiskola udvarának rekonstrukciója – olvasható a polgármester beszámolójában.

A Dózsa György út  és a 7-es út kereszteződésen elkészült a körforgalom közepén a növényzet telepítése. Az építkezés utómunkálatai is lassan befejeződnek, de az ipari területen még nem kezdődtek meg a fejlesztések. Mint írja a polgármester, hivatalosan nem kaptak értesítést bármilyen lehetséges vevőről, egyedül az e-on fejlesztése jelzi, hogy előbb-utóbb fog történni valami. Amint lesz információk, jelezni fogják.

A posztban arról isolvashatunk, hogy Tárnok közlekedési koncepciója elkészült. Sok új zebrát, s a meglévők biztonságosabbá tételét javasolja, valamint több lakóövezet kialakítását és Tárnokligeten az utak egyirányúvá tételét. Lukács László kiemelte, hogy ezek kialakítása természetesen hosszabb időt vesz igénybe, sok esetben komoly költséget is jelentenek. A lakóövezetek bejáratainál lehet sebességcsökkentő küszöböket létrehozni, a belső részen sebességkorlátozást bevezetni. Dózsa György út belső utas rendezését javasolja a tervezet, kialakítandó parkolókkal, ahol erre van elegendő hely.

A hegyi részen két utcát, a Leánykát és a Fehérmézest tette rendbe a Köz-Ért Kft, lakossági bejelentés alapján. Több helyen az ELMŰ fametszését is felülvizsgálták, s a frekventált helyeken igyekeztek javítani a metszés szakszerűségén, a fanyesedék elszállításán. Ezzel egy időben újra virágosítás is volt az egészségház előtti területen, a vasútállomásnál, és az ott lévő szabadidő parkban, lakossági segítséggel.

A polgármester szót ejt arról is, hogy megrendezték az éves rendőrségi tanácskozást, ahol minden résztvevő elmondhatta véleményét, tapasztalatait. Mint kiderült, a terület kiemelkedő eredményeket ért el mind a bűncselekmény felderítések, mind az elkövetések számában. Míg az előbbiben a magas szám jelenti a kiemelkedést az országos átlagból, utóbbinál az alacsony szám dicséri a rendőrség munkáját. Felvetett problémák közt a legfontosabb a fokozottabb ellenőrzés igénye volt, melyre azt a választ kapták, hogy most is kiemelten kezelik Tárnokot, de fix sebességmérő kamerákat nem tudnak kihelyezni. 

„A testületi ülés és a közmeghallgatás témái összefüggenek, és az ismertetésük elég terjedelmes lesz, ezért azt egy külön posztban, pár napon belül fogom közzé tenni.”- olvasható a posztban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email