22_03_29_erdmost_nincskep

Tippek a pénzügyileg tudatos ünnephez

22_03_29_erdmost_nincskep

Tippek a pénzügyileg tudatos ünnephez

Nyakunkon a karácsony, ami szépsége és meghittsége mellett az ajándékozással sokak pénztárcáját meg tudja terhelni. Az ÉRD FM 101.3 Bundáskenyér című műsorának a vendége volt Csatos Erika, pénzügyi mentor, aki egyszerű és könnyen megfogadható tanácsokat adott, hogy ne legyen rémálom az ünnep.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tavaly átlagosan 52 300 forint volt az ajándékokra szánt keret, idén ez az összeg már meghaladja a 60 ezer forintot (60 411 Ft), ami átlagosan 15,5 százalékos növekedést jelent. A karácsonyi ajándékokra szánt kiadás az egy háztartásra vetített átlagos, nettó, havi jövedelem – akár– 17%-át is jelentheti. Ráadásul a több mint 60 ezer forintos keret közel 28%-át a gyerekek ajándékaira szánjuk – mutatott rá Csatos Erika. 

„Nagyon fontos, hogy mindenki higgadtan tudjon mérlegelni: valóban megéri-e az egész családi büdzsét feláldozni azért a néhány meghitt pillanatért, amit az ajándékok kicsomagolása jelent.”

A szakértő néhány tippet is adott, amely segíthet az ünnepi költségek mérséklésében:

  • Csak a kicsi gyerekek kapjanak ajándékot idén.
  • Ebben az évben hozzuk ki a már meglévő karácsonyi díszeinkből, fényeinkből a legtöbbet.
  • Sokat spórolhatunk a karácsonyi menü megtervezésével is. A családi kedvencek kerüljenek az asztalra, de figyeljünk oda az alapanyagok árára is.
  • Végül a legfontosabb tanács: ha egy mód van rá, ne vegyünk fel hitelt az ünnepek miatt. Gondoljuk meg, ha egész évben nem voltunk képesek összerakni annyi pénzt, amiből a karácsonyt finanszírozni tudjuk, akkor miből fogjuk visszafizetni azt.

Hallgassa meg a beszélgetést további tippekért!



További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email