22_03_29_erdmost_nincskep

Márton napi lámpás felvonulás az Esztergályos utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Márton napi lámpás felvonulás az Esztergályos utcában

November 11-én Márton napi lámpás felvonulást szervez az Érdnyugat Egyesület 18 és 20 óra között. A résztvevők a Festő utca és az Esztergályos utca sarkáról indulnak és a Napközis Táborhoz érkeznek, ahol teával, kakaóval és kaláccsal vendégelik meg őket a szervezők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Márton-nap minden év november 11-én van, mely a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez és advent közeledtéhez kapcsolódó néphagyomány. Az ókori időkben november 11. a téli időszak időszak első napjának számított.

A szervezők tájékoztatása szerint a sétán a gyerekek a lovon ülő „Szent Mártont” követve, lámpásokkal sétálnak és énekelnek majd. A séta végén tűzet gyújtnak és, megsimogatják a lovakat. Az Érdnyugat Egyesület a napközis táborban vendégül látja a séta résztvevőit, egy pohár teára vagy kakakóra és kalácsra, de a környezetvédelem érdekében azt kérik, hogy mindenki vigyen magával bögrét. 

„A lámpások a jóság ki nem alvó fényét jelképezik. A lámpásokat ilyenkor minden gyerek maga készíti, szülei segítségével, vagy az óvodában, iskolában, általában PET palackból, és ledes mécsesből.”

Az esemény IDE kattintva érhető el. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email