22_03_29_erdmost_nincskep

Csokit vagy csínyt!

22_03_29_erdmost_nincskep

Csokit vagy csínyt!

A jubileumi, tizedik Tök Jó Fesztivált rendezték meg szombaton a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében, a 2030 Egyesület és a Szepes Gyula Művelődési Központ szervezésében. Tökfaragó verseny, tökmaraton, koncert és interaktív színházi előadás várta a családokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csokit vagy csínyt! – kiáltotta hangosan a kislányom, majd belemarkolt a cukorral és csokival teli dobozba, és izgatottan lépett be a múzeumkertbe. Elsőként a Mesegyárnál ragadtunk le, ahol a közönség soraiból is könnyen a színpadon, egy mese közepén találhatták magukat a gyerkőcök. Bár az enyém szerepelni ezúttal nem akart, de csillogó szemekkel hallgatta az előadást. Sokat időztünk itt, végül a sütőtökös muffin és a kakaó volt az, ami miatt – ha rövid időre is –, de hátat fordítottunk a színpadnak. A Mesegyár szünetében kipróbáltuk az ügyességi vetélkedőt, de csak az első állomásig jutottunk, ahol gesztenyével kellett ledönteni a műanyag poharakból épített tornyot, mert újabb mese kezdődött. A következő szünetben végre megcsodáltuk a tököket is, amelyek egyre nagyobb számban érkeztek, és szépen sorban elmondtuk, kinek melyik tetszik a legjobban, és szerintünk melyik nyer.

Megjegyzem, bár a mi teraszunkon is díszeleg egy töklámpás, hosszas egyeztetés után abban maradtunk, nem nevezzük be a versenyre, elég nekünk az óvodai terménybáb kiállításon elért harmadik helyezés. Jó buli volt, amikor megérkezett egy ovis társ, így együtt kisvonatoztunk. Bár volt szelfisarok is, odáig sajnos már nem jutottunk el, mert a tökfaragó verseny eredményhirdetését követően a Boridalok Trió adott koncertet. Lassacskán sötétedni kezdett, és egyre hűvösebb lett, de a gyerekek csak nem tágítottak a színpad elől, különösen tetszett nekik, hogy őket is bevonták az előadásba. Nagyon jó hangulatú esten vettünk részt, sok új élménnyel gazdagodva. Rengeteg új díszlet és program várta itt a gyerekeket. Soha ennyi díszítést és kelléket még nem kapott a rendezvény – fogalmazott a polgármester, aki azt is hozzátette, mindez egy szponzornak köszönhető, aki az esemény mögé állt, és az ő közreműködésükkel amolyan második gyereknappá avanzsált a Tök Jó Fesztivál, hiszen az esemény elsősorban róluk szólt. Csőzik László arról is beszélt, olykor kapnak kritikát, hogy ez az ünnep idegen számunkra és nem kellene átvennünk, de ezzel nem ért egyet, mondván, rendelkezünk magyar tradíciókkal a tökfaragás terén.

„A Tök Jó Fesztivál ötvözi a régi magyar tökfaragó hagyományokat, az ispán és amerikai világ halloweenes szokásaival, hiszen tudjuk, hogy ennek Amerikában komoly tradíciója van. A mai esemény két legfontosabb eleme a tökfaragó verseny és a félelmetes jelmezekben történő felvonulás volt. Nagyon örülök, hogy ennyi szülő hozta el a gyermekét erre a napra.”

A 10. Tök Jó Fesztivált a 2030 Egyesület és a Szepes Gyula Művelődési Központ közösen szervezte. Martin Norbert, a 2030 Egyesület elnöke úgy látja, nagy szükség van az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre a városban. Mint mondta, a 2030 Egyesület alapvető szellemisége az, hogy közösséget építsen.

„Mi azt szeretnénk, hogy az érdiek számára legyenek olyan rendezvények, ahol egymásra találnak, beszélgetnek, és egyfajta lokálpatriotizmust építsünk a városban. Ebben a járványos időszakban különösen fontos, hogy meg tudtuk rendezni a fesztivált.”

További cikkeink

További cikkeink

Szociális Gondozó Központ Házi Segítségnyújtás pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör betöltésére.
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email