22_03_29_erdmost_nincskep

Verhetetlen páros – Filmes kulisszatitkok pályatársak visszaemlékezései alapján

22_03_29_erdmost_nincskep

Verhetetlen páros – Filmes kulisszatitkok pályatársak visszaemlékezései alapján

Dedikálással egybekötött könyvbemutatót rendeznek október 29-én Budapesten, ahol bemutatják Király Levente legújabb könyvét, a Verhetetlen páros című kötetet, amely Bud Spencer és Terence Hill közös filmes pályafutását mutatja be a pályatársak szemszögéből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Király Levente már mindkét színész óriásról írt külön könyvet, azok közé a szerencsések közé tartozik, aki személyesen is találkozhatott a legendákkal. 

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Király Levente rendezővel!


Bud Spencerről készült, „Piedone nyomában” című filmjét hat fesztiváldíjjal jutalmazták, köztük az olasz színész szülővárosában, Nápolyban San Gennaro-díjjal. A filmet könyvek követték: előbb Spencerről, majd Ennio Morricone Oscar- és Grammy-díjas zeneszerzőről, majd pedig Terence Hillről, ez lett a „Zsugabubus”. 

Ezúttal pedig 60 pályatárs, köztük színészek, rendezők, segédrendezők, operatőrök, forgatókönyvírók, producerek, kaszkadőrök, akrobaták, látvány- és jelmeztervezők, zeneszerzők, asszisztensek és a színészpáros dublőrjei mesélik el személyes élményeiket a legendás pofonosztókkal kapcsolatban. A különleges történetekből többek között azt is megtudhatjuk, miért nevezte Sergio Corbucci rendező Bud Spencert versenylónak, aki krémbombákkal és százkilós férfiak emelgetésével hozta formába magát a forgatásokra.

Kiderül az is, hogyan mentette meg a mackós mozgású bumburnyák Giuseppe Colizzi filmrendező fiának életét, és miért hagyta majdnem abba az egyik film forgatását egy nézeteltérés miatt. Megtudhatjuk, miért tépték össze először a később kasszasikert hozó Az ördög jobb és bal keze forgatókönyvét, és miért dobták a kukába az azóta világhírű slágerré vált film zenéjét. Kiderül, milyen tanácsokat adott a halálos parasztlengőket osztogató Bud Spencer a kezdő színésztársaknak, hogyan tanította lovagolni őket, milyen ingeket és cipőket szeretett hordani forgatások közben, és mi volt az a „Scopa” nevű nemzetközi kártyajáték, amelyet a forgatások szünetében Terence Hill-lel játszottak.

A stábtagok exkluzív interjúiból megtudhatjuk azt is, milyen ízletes ennivalókat fogyasztott Bud Spencer a pihenők alatt (többek között „orecchie di elefante”-t, azaz elefántfüleket), és hogyan csapott át a forgatás sokszor estig tartó közös buliba. Arra is fény derül, hogy milyen nehézségek árán sikerült filmet készíteni a Kolumbia és Venezuela között kitört véres polgárháború közepette a dzsungelben, és miért nem valósult meg a vékony színész és dagi haverjának nagy álma, hogy az Antillákon leforgassák a Mi, kalózok című filmet.

A kalandos történetek sorából az is megtudható, hogy a szőke, kék szemű, ravasz tekintetű színésszel hová mentek sétalovaglásra a film női szereplői, vagy hogy miként sikerült rávenni Bud Spencert, hogy minden közös filmjüknél az ő neve szerepeljen másodikként a stáblistán, de az is kiderül, miért keveredett Terence Hill késelésbe New York forgalmas főutcáján.

A könyv eddig soha nem hallott, érdekes történetek sokaságán keresztül mutatja be arról az oldaláról az olasz sztárpárost, amely eddig ismeretlen volt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email