22_03_29_erdmost_nincskep

Mikor mit ünneplünk?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mikor mit ünneplünk?

A három ünnep időpontjának közelisége miatt a halloween, mindenszentek, halottak napja ünnepeket gyakran keverik egymással. De mi is a különbség a három ünnep között?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Október 31: Halloween – Ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, leginkább angolszáz országokban népszerű. Ezen a napon a holtak szellemei visszatérnek és mivel beköltözhetnek az élőkbe, félelmükben beöltöztek különféle álcázó maskarákba, mert ezzel akarták becsapni és összezavarni a holtak szellemeit.

November 1: Mindenszentek -Keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja. Korábban úgy hitték, ekkor kezdődik az újév, valamint a tél és a sötétség kezdetét. Ezen az éjszakáján az előző évben meghalt emberek lelkei összezavarhatják az élők életét.

November 2: Halottak napja – Szintén a keresztények ünnep az elhunyt, de az üdvösséget még el nem nyert, a tisztítótűzben lévő hívekért. Ezen a napon sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email