22_03_29_erdmost_nincskep

Erasmus Napok a Kósban

22_03_29_erdmost_nincskep

Erasmus Napok a Kósban

Ismerkedés az Erasmus+ programmal, vetélkedő, plakátkészítés, rajzpályázat, tájékoztató előadások – többek közt ezekkel a programokkal készült a Kós iskola az idei Erasmus Napokra, ami nemcsak a diákoknak, hanem az intézmény munkatársainak is tartogatott új információkat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi SZC Kós Károly Technikuma 2021-ben is bekapcsolódott a nemzetközi Erasmus Days programsorozatba. Az Erasmus Napok keretében az iskola tanulói és munkatársai az Erasmus faliújságon keresztül megismerhették az Erasmus+ programot, információkat kaptak az intézmény 2021 februárjában elnyert, 2021 és 2027 között érvényes szakképzési akkreditációjáról, illetve a hétéves ciklus első támogatott pályázatáról, amelynek keretében az iskola 65.270 eurót fordíthat 36 tanuló 15 napos külföldi szakmai gyakorlatának megszervezésére, illetve 6 oktató 5-5 napos külföldi tanulmányútjára.

A kósos Erasmus Napok fő eseménye az osztályok számára szervezett vetélkedő volt. Október 11-13. között a technikumi képzés 10-12. évfolyamán az osztályoknak különböző, az iskola folyosóin elrejtett feladványokat kellett megoldaniuk, plakátot kellett készíteniük egy-egy Európai Uniós tagállam híres vállalatairól és termékeiről, végül október 14-én egy élő vetélkedőn mérhették össze a tudásukat az osztályokat képviselő 3 fős csapatok tagjai az Európai Unió és az Erasmus+ program témakörében. A játékos vetélkedőn az első helyet a 12./2 osztály, a második helyet a 11./2 osztály, a harmadik helyet pedig a 12./3 osztály csapata szerezte meg, jutalmuk egy-egy, a Tempus Közalapítvány által felajánlott Erasmus+ ajándéktárgyakból összeállított ajándékcsomag volt.

A vetélkedőn kívül az iskola összes tanulója számára rajzpályázatot hirdettek „Mesék, mondák és mítoszok Európában” címmel, melynek eredményhirdetésére az őszi szünet után kerül sor. A külföldi szakmai gyakorlat iránt érdeklődő diákok számára pedig több alkalommal is tájékoztató előadást szervez az iskola.

Az Erasmus Napokról videót is készítettek, ami itt nézhető meg. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email