22_03_29_erdmost_nincskep

Novemberben az Életfa Csoport Egyesületnek gyűjthetünk

22_03_29_erdmost_nincskep

Novemberben az Életfa Csoport Egyesületnek gyűjthetünk

Novemberben ismét lesz Civil licit, ezúttal ismét az Életfa Csoport Egyesület számára gyűjthetünk. Ömböli Ágnes, az egyesület vezetője elmondta, hogy mire gyűjtenek, és hogyan készülnek a licitre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Életfa Csoport Egyesület Érd és környéki sajátos nevelési igényű gyerekekkel és családjaikkal foglakozik. 2015 óta létezik a szülő csoportjuk a Facebook-on és 2017 óta működnek egyesületként. Tavaly óta pedig már közhasznú egyesületként tevékenykednek. 450 család van a csoportban, melynek 90 százaléka Érdi és környékbeli. A gyerekek között vannak súlyosan, halmozottan sérült gyerekek, ADHD-sok, illetve autisták is.

„Az egyesületünknek van egy napközije, a napközit súlyosan és halmozottan sérült gyerekek számára működtetjük. A Civil liciten összegyűjtött pénzt a napközi fejlesztésére szeretnénk fordítani. Fejlesztőeszközöket például látásfejlesztő-eszközöket szeretnénk beszerezni, ezek általában nagyon drágák, matracokra lenne szükség, kellene nekünk egy jó nagy, speciális tükör, valamint bizonyos szolgáltatásokat – mint például a kutya- és a zeneterápia – szeretnénk ingyenessé tenni a jövő évben, így ezt is az adományból finanszíroznánk.”

– foglalta össze Ömböli Ágnes, az egyesület vezetője.

Ágnes arról is beszélt, hogy nagyon nagy igény és szükség van az efféle napközire, amit egyébként a Móra Ferenc Általános Iskolával közösen működtetnek és abszolút hiánypótló a szolgáltatás. Mint mondta, Érden 700 gyerek születik egy évben, persze a halmozottan és súlyosan sérült gyermekek aránya kicsi, de nekik is ugyanolyan jogaik vannak, mint az átlagos gyermekeknek. Nekik is kell fejlesztés, oktatás, csak másképp. Szükségük lehet mozgásfejlesztésre, kommunikációs fejlesztésre, értelmi fejlesztésre, vagy éppen közösségre.

„Ha ezeket a szülő csoportok nem vállalnák fel, akkor ezek a szolgáltatások nagyon sokszor nem valósulnának meg.”

A Civil liciten tavaly is részt vett az egyesület. Nagyon sok minőségi és igényes terméket vittek be a licitre. A csoportban vannak olyan anyukák, akik tudnak horgolni, varrni, szappant főzni, így ezeket a kézműves termékeket bocsájtják licitre.

„Hónapok óta készülünk, karácsonyi díszeket készítenek az anyukák, táskákat varrnak és más fogyatékosokkal foglalkozó alapítványoktól, egyesületektől is hozunk termékeket. Az Érdi Habilitációs Központnak a kerámiáit például, vagy a biatorbágyi Fészek Csillag Alapítványt is említhetem.”

Lesznek házi termékek is, lekvárok, mézek, szörpök, és különböző szolgáltatások is. Tavaly voltak fodrászok, masszőrök, akik felajánlottak szolgáltatásokat, de nagyon népszerűek voltak a könyvek is. Egyébkényt az Érdi Könyvmoly Csoport tagjai is az Életfa mellé álltak és segítik őket, hogy megvalósuljanak céljaik.

Ömböli Ágnes a novemberei licitet egy karácsonyi vásárhoz hasonlította, és mindenkit arra bíztat, hogy ha nem szeretnének ebben a vírusos időszakban a zsúfolt helyeken vásárolni, szerezzék be innen az ajándékokat. Bár minden forintnak örül az egyesület, szeretnék, ha a tavaly összegyűlt másfél millió forint – ami egyébként minden várakozásukat felülmúlta- idén is teljesülne. Az Életfa Csoport Egyesület Facebook oldalát böngészve többet is megtudhatnak az egyesületről. Ha pedig bármilyen kérdésük van a tevékenységüket vagy a licitet illetően, bátran írhatnak az eletfa.erd@gmail.com email címre.

Aki pedig nem a liciten szeretne segíteni, annak nem kell mást tennie, mint belépni a Civil Licit Érd Facebook csoportba és árverésre bocsájtani termékét vagy szolgáltatását.

 

 

 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email