22_03_29_erdmost_nincskep

Elvonási tünetek miatt ölt a biatorbágyi férfi

22_03_29_erdmost_nincskep

Elvonási tünetek miatt ölt a biatorbágyi férfi

Több hozzátartozójával is végezni akart az a biatorbágyi férfi, akinek húga nem élte túl az agresszív támadást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kábítószerelvonási tünetek uralkodtak el a terhelten, aki végzett a húgával, majd kis híján az édesanyjával is.  Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat ellene az ügyészség. 2021. október 14-én megtartott nyilvános, folytatólagos tárgyalásán a Budapest Környéki Törvényszék hirdetett ítéletet az ügyben.

2019. június 17-én a vádlott és húga otthon tartózkodtak. A férfinak kábítószer hiányától elvonási tünetei jelentkeztek és vitába keveredett a munkahelyére készülő testvérével. Dulakodni kezdtek, amelynek során a férfi átkarolta a húga nyakát és addig szorította, amíg a nő eszméletét vesztette, majd a testét a fürdőszobába vonszolta. Ekkor a sértett még mutatott életjeleket, ezért a vádlott egy késsel nyakon szúrta.

Ezután a vádlott Messengeren, a testvére nevében írt az édesanyjának. Az üzenetváltást követően az asszony felhívta a lánya telefonját, amelyet a vádlott vett fel. Amikor a nő a lányával akart beszélni, a vádlott közölte, hogy nem tudja felébreszteni, majd elismerte, hogy csinált vele valamit.

Ekkor az édesanya egy férfi ismerősét kérte meg arra, hogy menjen a házukhoz és nézze meg, hogy minden rendben van-e náluk. Ezt az ismerős megtette, a házba azonban a vádlott nem engedte be. Később az édesanya is hazaérkezett és mivel a vádlott őt sem engedte be, így ismét az ismerősét kérte meg arra, hogy feszítse fel az ajtót. Ezt a férfi egy feszítővassal megtette, így a nő bejutott a házba, a fürdőszobában pedig felfedezte a lánya holttestét. Amikor a nő kiabálni kezdett, a fia kirángatta a fürdőszobából, átkarolta a nyakát, magához vett egy kézi súlyzót, amelyet ütésre lendített. A kiabálásra az asszony ismerőse bement a lakásba, ahonnan a vádlott először kitolta. Amikor a férfi visszament, meglátta, hogy a vádlott lábát az anyja fején tartva a földhöz szorítja a nőt. Először a vádlott távozásra szólította fel anyja ismerősét, amikor azonban észrevette a férfinál lévő feszítővasat, kimenekült a lakásból. Ezt követően az ismerős értesítette a rendőrséget és a mentőket.

Mindezek alapján a bíróság 2021. október 14-én megtartott tárgyalásán a vádlottat az ügyészi vádirattal megegyezően emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 17 év fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott, a védője, valamint a sértett jogorvoslatra 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, így az ítélet nem jogerős.

A tárgyaláson eljáró bíró a szabadságvesztés mértékére tekintettel fenntartotta a vádlott letartóztatását a fellebbviteli bíróság jogerős döntésének meghozataláig.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email