22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint másfél milliót nyert művészetterápiára a Szikra

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint másfél milliót nyert művészetterápiára a Szikra

Féléves komplex művészetterápiára nyert el 1,6 millió forintos támogatást a Mol Alapítvány pályázatán az autizmus spektrumzavarral rendelkező gyermekekkel foglalkozó Szikra Tehetséggondozó Egyesület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Zádori Henrietta, a Szikra alapító elnöke az Érd FM 101.3-nak elmondta, a pályázaton elnyert 1,6 millió forintos támogatásból fél éven keresztül minden héten tartanak ingyenes komplex művészetterápiás foglalkozásokat kisiskolás és óvodás gyermekeknek Rajnoha Szilvia mozgás- és drámapedagógiai képesítéssel is rendelkező mentálhigiénes szakemberrel.

Kérdésre elmondta, a foglalkozás ezúttal érdi gyermekeknek szól, akiket két kb. tízfős csoportba osztanak életkoruk szerint, a gyermekek pedig a legkülönfélébb művészeti ágakat is megismerhetik a festészettől kezdve a drámán át a színjátszásig.

Ismertette, a gyermekeknek tartott foglalkozások mellett havonta egyszer a szülőknek is tartanak foglalkozásokat, ahol a stresszoldás és egymás támogatása lesz a főszerepben.

Kitért rá, az ingyenes foglalkozásokat a tervek szerint már novemberben elkezdik az Enikő utcában.

Zádori Henrietta az alapítványi támogatás mellett az Érd FM-nek beszélt a szülői klub előző és következő előadásáról is.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email