22_03_29_erdmost_nincskep

Állami beruházásból fejlesztenék a törökbálinti Sportközpontot

22_03_29_erdmost_nincskep

Állami beruházásból fejlesztenék a törökbálinti Sportközpontot

Elek Sándor polgármester a település honlapján tette közzé a sportközpont fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseket, illetve dokumentációkat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írja, a törökbálinti településfejlesztési stratégia feladatként határozza meg a Sportközpont II. ütemben tervezett füves focipálya, atlétikai pálya, teniszpályák, az 50 méteres fedett uszoda, vívó- és küzdősportcsarnok, öltözők, lelátók megépítéséhez szükséges előkészítési feladatok elvégzését és a finanszírozási lehetőségek felkutatását. A finanszírozásra  vissza nem térő lehetőséget teremtene a 2025-ös teke-világbajnokság megrendezése: „helyszínt adunk a világbajnokságnak és a tekeszövetségnek, cserébe tisztán állami forrásból megvalósíthatjuk a Sportközpont régóta tervezett fejlesztésének második ütemét. A VB után a terület nagy része felszabadul, ezzel edzőtermet tudunk biztosítani a sportszakágaknak” – írja a polgármester, hozzátéve: a 17-31 milliárdos beruházás tartalmát bemutatták a szeptember 28-ai lakossági fórumon. 

A bemutatott tervek szerint teljes mértékben állami finanszírozásból épülhet meg az új FINA minősítésű uszoda, a tekecsarnok és az ötven szobával rendelkező sportszálló. A komplexum egy négyszáz férőhelyes mélygarázzsal és közel hatvan férőhelyes felszíni parkolóval egészülhet ki – hangsúlyozta Elek Sándor. 

A komplexum a teke-vb lezárultával az önkormányzat tulajdonába kerülne.  

A 28-án bemutatott megvalósíthatósági tanulmánnyal és az elkészült koncepciótervvel kapcsolatban a képviselő-testületnek hamarosan állást kell foglalnia, hiszen az állam részéről a tervezés folytatásáról még októberben megszülethet a döntés. A projekttel kapcsolatos teljes dokumentációt és az eseményen készült videofelvételt az önkormányzat honlapján közzétette. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email