22_03_29_erdmost_nincskep

40 fát ültetnek el a baseballpályán

22_03_29_erdmost_nincskep

40 fát ültetnek el a baseballpályán

Október 24-én reggel 9-től közösségi összefogással hoznak létre két fasort Érd-Ófaluban, a Mecset utcai baseballpálya mellett, ahol a 10 millió fa Érd csoport összesen negyven fát tervez elültetni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Gyertyánági Lívia, a 10 millió fa Érd csoport önkéntes vezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, ezzel az akcióval pótolják a tavalyra tervezett, de a vírus miatt elmaradt fásítási programot, melynek keretein belül a Mecset utcai baseballpálya melletti területen hoznának létre két fasort.

A tervek szerint negyven fát ültetnének el, melynek felét cseresznye- és meggyfa formájában az Elvira-majortól kapják adományként, míg a másik felére – amely hársfa lesz – önkéntesek jelentkezését várják, de már csak néhány fára keresnek felajánlót.

Mint ismertette, a fák ültetéséhez azonban szükségük van fánként két nagyobb karóra is, amelyek mellett cseperedhetnek a csemeték. Erre várják a felajánlásokat a 10 millió fa Érd közösségi csoportban, melyet ide kattintva érhet el!

Gyertyánági Lívia elmondta azt is, a fák gondozását az Érdi Baseball és Softball Club vállalta, míg az ültetéshez a gödröket az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény készíti elő, a komposztot és a mulcsot pedig az önkormányzat biztosítja.

A szervező ismertette, a fák pakolásához is szükségük lenne segítségre.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email