faultetes_191019

40 fát ültetnek el a baseballpályán

Október 24-én reggel 9-től közösségi összefogással hoznak létre két fasort Érd-Ófaluban, a Mecset utcai baseballpálya mellett, ahol a 10 millió fa Érd csoport összesen negyven fát tervez elültetni.

Mint Gyertyánági Lívia, a 10 millió fa Érd csoport önkéntes vezetője az Érd FM 101.3-nak elmondta, ezzel az akcióval pótolják a tavalyra tervezett, de a vírus miatt elmaradt fásítási programot, melynek keretein belül a Mecset utcai baseballpálya melletti területen hoznának létre két fasort.

A tervek szerint negyven fát ültetnének el, melynek felét cseresznye- és meggyfa formájában az Elvira-majortól kapják adományként, míg a másik felére – amely hársfa lesz – önkéntesek jelentkezését várják, de már csak néhány fára keresnek felajánlót.

Mint ismertette, a fák ültetéséhez azonban szükségük van fánként két nagyobb karóra is, amelyek mellett cseperedhetnek a csemeték. Erre várják a felajánlásokat a 10 millió fa Érd közösségi csoportban, melyet ide kattintva érhet el!

Gyertyánági Lívia elmondta azt is, a fák gondozását az Érdi Baseball és Softball Club vállalta, míg az ültetéshez a gödröket az Érdi Közterület-fenntartó Intézmény készíti elő, a komposztot és a mulcsot pedig az önkormányzat biztosítja.

A szervező ismertette, a fák pakolásához is szükségük lenne segítségre.


 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email