22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: hárompontos hátrányból nyerték a nyitókört az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Sakk: hárompontos hátrányból nyerték a nyitókört az érdiek

A Pest megyei bajnokság szuper csoportjában kezdte meg az új szezont az Érdi VSE sakk szakosztálya, amely az első fordulóban Veresegyházára látogatott és 5,5–4,5-re győzte le a házigazdákat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest megyei bajnokságban ez az idény az első, melyben az országos bajnokság időbeosztása szerint folynak a játszmák. Ezt az tette lehetővé, hogy a csapatok áttértek a digitális órák használatára és így bónusz idős beosztással lehet lejátszani a partikat.

A Szuper csoportban Veresegyházára látogatott az Érdi VSE sakkcsapata. Az előzetes esélyek alapján nagy küzdelem és szoros eredmény volt várható, bár a megadott erősorrendek alapján egyértelműen a hazaiaknak volt nagyobb esélyük a győzelemre.

A kezdés is ezt igazolta, hiszen hamar vezetést szereztek. Kétórás küzdelem után Horváth Péter győzelmével 1–1 lett, de tíz perc múlva már 3–1, majd egy óra múlva a 4–1-es hazai vezetésnél úgy tűnt, sima vereség is lehet.

A mérkőzés negyedik órájában az első táblán Bereczki István késztette feladásra ellenfelét, majd Vendég Balázs és Sinka Csaba is begyűjtötte a teljes pontot, amivel ismét egyenlő lett az állás (4–4). A harmadik táblán Varga József állása nagyon labilis volt. Bármilyen kis hiba eldönthette volna valamelyik fél részére a küzdelmet, de mindkét sakkozó pontosan kezelte a végjátékot, így megosztoztak a ponton. 4,5–4,5 után a második táblára maradt a döntés. Lehetett érezni a feszültséget és a már végzett játékosok izgatottan figyelték a játszmát. Mivel már az ötödik óra végén jártak, félő volt, hogy a játszma időtúllépéssel dől el. De Szilágyi Sámuel egyre jobban fölénybe került, majd ellenfelének pillanatnyi hibája végleg eldöntötte az érdiek javára a mérkőzést: Veresegyháza–Érdi VSE 4,5–5,5.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email