22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: vereséggel kezdték az idényt az érdiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: vereséggel kezdték az idényt az érdiek

Bár a nagyszünetig jól tartotta magát, a fordulás után már nem bírta a hazaiak tempóját a Gia-Form VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának nyitókörében, így húszpontos, 71–51-es vereséget szenvedett a TFSE-től.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi kosárlabdacsapat keretében számos változás volt a nyár folyamán, hiszen négy távozó helyére öt új játékost igazoltak Valaczkay Gáborék, akik a tavalyi ezüstérmes TFSE ellen kezdték az NB II Közép A-csoportjának 2021/22-es küzdelmeit. Az érdiek dolgát azonban nehezítette, hogy Mario D’Avino csak október végén térhet vissza tavalyi súlyos sérüléséből, míg három új igazolás játékengedélye még nem készült el, így a Gia-Form VMG DSE mindössze hét játékossal állt ki.

Az érdiek az első két negyedben még jól tartották magukat, hiszen a nagyszünetre csupán kétpontos, 29–27-es hátránnyal érkeztek, de a rövid kispad miatt a harmadik negyed közepén jött egy holtpont, melyet jól használt ki a házigazda és a záró felvonást már 52–36-os előnyről kezdte.

A VMG bár ezután is fel tudott kapaszkodni nyolc pontra, de a végjátékban a TFSE egy 10–0-s sorozatot produkálva végül 71–51-re megnyerte a mérkőzést.

„Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, a TF tavaly második helyen végzett csoportjában, egy fiatal, fizikálisan kiváló ellenfél. A harmadik negyed közepéig egálban voltunk, ott jött egy komolyabb holtpont, amit gyorsan kihasznált a több cserelehetőséggel rendelkező hazai csapat. Sajnálom az utolsó három percet, mert csak nyolc pont volt a differencia és szoros végeredményt érhettünk volna el, de kaptunk egy tíz nullás szériát. Védekezésünkkel elégedett vagyok, támadásban kell javulnunk. Az egész meccset tekintve nem vagyok elégedetlen, lassan, de láthatóan haladunk előre, aminek rövidesen meg lesz az eredménye sikerek formájában is”

– értékelte a nyitómeccset Valaczkay Gábor, a Gia Form VMG DSE vezetőedzője.

Az érdiek október 10-én, vasárnap 16 órától az ELTE Fortist fogadják a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 1. forduló
TFSE–Gia Form VMG DSE 71–51 (11–11, 18–16, 23–9, 18–15)
A Gia Form VMG DSE pontszerzői: Naser 12/3, Miháczi 10, Riskó, Szabó B. 7/3-7/3, Tóth A. 6/6, Nyitrai 5/3, Felházi 4.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email