22_03_29_erdmost_nincskep

„Karácsonyi ajándék” lehet az új köznevelési centrum megnyitása

22_03_29_erdmost_nincskep

„Karácsonyi ajándék” lehet az új köznevelési centrum megnyitása

Szeptemberben befejeződtek a Modern Városok Program keretében megvalósított Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum kivitelezési munkálatai és lezajlott a komplexum műszaki átadás-átvételi eljárás, ám még mindig nem vehették birtokba a diákok. Ennek okairól kérdeztük Szűcs Gábor alpolgármestert.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Néhány hónapos csúszásban van a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum átadása, amelyet az eredeti tervek szerint ősszel vehettek volna birtokba a gyerekek. Mint ismert, a Modern Városok Program részeként  egy tanuszodával és egy sportcsarnokkal felszerelt általános iskola épült  a Burkoló utca, a Festő utca, a Búvár utca és a Favágó utca közötti területen. 

Az Érd FM 101.3 reggeli műsorának a vendége volt Szűcs Gábor alpolgármester, akit arról kérdeztünk, hogy mi az oka annak, hogy még mindig nem nyílt meg a köznevelési centrum. Az alpolgármester a műsorban elmondta, hogy hosszas engedélyeztetési procedúra zajlik jelenleg, ugyanis a kivitelezés elkészültét követően lezajlott egy közel másfél hónapig tartó műszaki átadás-átvétel, amit a használatba vételi engedélyeztetés követ. „Ez azt jelenti, hogy a műszaki átadás-átvétel tapasztalatait, a hatóságok szakvéleményeivel együtt megvizsgálják és ez alapján eldönti a Kormányhivatal, hogy megfelelnek-e a dokumentumok annak, hogy használatba adhassák a létesítményt. Erre 60 napos ügyintézési határidőt határoznak meg, ami igény szerint meghosszabbítható. Abban bízom, hogy egy szép karácsonyi ajándék lehet az érdiek számára, hogy hivatalosan is átadhatjuk a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrumot.” – mondta az alpolgármester.

Szűcs Gábor ismertette, hogy a létesítmény három fő funkcióra osztható: egy általános iskolára, egy sportcsarnokra és egy uszodára. Ezek három különböző épületszárnyban helyezkednek  el, amiket egy közös aula köt majd össze. Az általános iskola 24 tanteremmel készül, az épület maximális befogadóképessége 800 fő, de ez a tanárokkal és a további kiszolgáló személyzettel együtt értendő. „Büszke vagyok arra, hogy a tornacsarnok eredetileg csak kézilabdára volt alkalmas, de miután nagyon sok átalakítást végeztek rajta utólag (plusz anyagi források igénylésével), hogy kosár-, röplabda- és futballezdések lebonyolítására is alkalmas legyen, így jobban értékesíthető lesz tanításon kívül az üzemeltetési feladatokkal megbízott Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaságnak. 

Hallgassa meg interjúnkat Szűcs Gábor alpolgármesterrel!



A Bundáskenyérben az alpolgármestert a bölcsődei férőhelyekről is kérdeztük, Érden ugyanis 229 férőhely van, de a városban – ahol évente 750 baba születik – 400-450-re lenne szükség. „Az előző városvezetéstől meglehetősen rosszul késíztette elő a fenyves-parkvárosi 76 férőhelyes bölcsőde ügyét, nem lett felmérve mennyi pénzből lehet felépíteni, és ehhez van-e elég forrása az önkormányzatnak. Ezért nem tudott elindulni még a beruházás. Mi most azon dolgozunk, hogy az építés jövőre elkezdődhessen. Vannak terveink a Néra utcában is egy 48 férőhelyes bölcsőde építésére, szeretnénk is erre forrást szerezni pályázati úton a kormánytól.”

Végezetül arról is szó esett, hogy a Kós iskolában várhatóan még a télen beköltözhetnek a diákok az addigra elkészülő új épületbe, hiszen jelenleg konténerekben folyik az oktatás, míg az építkezés zajlik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email