22_03_29_erdmost_nincskep

Átalakítanák az önkormányzati rendszert

22_03_29_erdmost_nincskep

Átalakítanák az önkormányzati rendszert

Kétnapos konferenciát tartott Gödöllőn a Magyar Önkormányzatok Szövetsége, ahol többek között arról beszéltek a településvezetők, hogyan kellene átalakítani a magyar önkormányzati rendszert. A részletekről Csőzik László polgármester beszélt az Érd Tv-nek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mindannyian látjuk, hogyan következett be az önkormányzatok trónfosztása – kezdett bele a polgármester. – Valamikor a rendszerváltás tájékán egy csomó hatáskörrel rendelkeztünk, ide tartoztak az iskolák, az egészségügyi intézmények, az építéshatóság, a gyámügyigazgatás és számos olyan dolog, amit elvettek tőlünk. Ha százalékos arányt kéne mondani, akkor szerintem a hatáskörök 50-55%-a elvándorolt az önkormányzatoktól és ehhez képest a finanszírozásuk is megsínylette ezt, tehát ennek a harminc évnek a mérlege nem túl rózsás”

– fogalmazott Csőzik László, Érd polgármestere, aki szerint a piramist újra talpára kellene állítani és meg kellene erősíteni ezeket a városokat, településeket és a feladataikat is rendezni kell.

Érd polgármestere kitért rá, ha visszakerülne önkormányzati hatáskörbe az építéshatóság, akkor Érden is jobban tudnák szabályozni a társasházépítési lázat és megfelelő városképet sem lehet kialakítani emiatt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email