22_03_29_erdmost_nincskep

Három sportágban jeleskedik egyszerre

22_03_29_erdmost_nincskep

Három sportágban jeleskedik egyszerre

2013-ban egy ismerőse ajánlására vágott bele az erősember sportba, mert jó ötletnek tűnt, az első verseny után szerelem alakult ki közte és a sportág között és nem volt megállás. Békési Nikoletta érdi strongwoman azonban nem csak ebben a sportágban jeleskedik, hiszen botot és kamiont is húz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az Érd FM 101.3 Playoff című műsorában elmondta, fizikai munkát végzett, amely jó alapot adott a sportághoz, amelyet korábban is tátott szájjal nézett.

Mint visszaemlékezett, rögtön bedobták a mélyvízbe, de első versenyére úgy állt oda, hogy bármilyen eredmény is születik, büszke lesz rá, ha végig tudja csinálni.

„Nehéz volt, nem is gondoltam, hogy ezeket a súlyokat én egyáltalán meg tudom mozdítani, semmi felkészítésem nem volt, csak annyi jótanácsot kaptam, hogy egyek sokat, hogy hízzak és nőjek” – fogalmazott Békési Nikoletta, részletezve, van, amikor traktorgumit cipel, rönköt nyom, vegyes cipelős számok 30 kilótól akár 150 kilóig.

Ismertette, már a Közép-Európai Erős Ember Szervezet, a CESA versenyein indul. Elmondta, egy győri világkupán elért nyolcadik helyére a legbüszkébb, illetve arra, hogy kategóriájában megnyerte a kamionhúzó ligaversenyt is (ilyenkor 7-8 tonnás járműveket húznak), míg bothúzásban is országos bajnok lett.

Békési Nikoletta arról is beszélt, a három sportág közül az erősember versenyek állnak hozzá a legközelebb, azért, mert abban van a legnagyobb kihívás.

Legutóbb Jászberényben szerepelt egy erősember versenyen, ahol ötödik helyen végzett.

„Itt olyan súlyokkal szembesültem, amire még nem voltam felkészülve, de egy tükör volt számomra, hogy hol tartok és hova kell elérnem, hogy ezekkel a versenyzőkkel fel tudjam venni a harcot” – mondta.

Békési Nikoletta legközelebb novemberben fog versenyezni egy erősember versenyen, amely a háromállomásos sorozat utolsó felvonása, egyben döntője lesz.

Arról is beszélt, leginkább otthon, saját eszközzel készül, de ideálisabb lenne, ha teremben, speciális eszközökkel végezné a felkészülést.




 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email