22_03_29_erdmost_nincskep

25 éves a Régészeti Park

22_03_29_erdmost_nincskep

25 éves a Régészeti Park

Családi vasárnapot tartottak a százhalombattai Régészeti Parkban a hétvégén. A park hagyományosan minden évben szervez ilyen és ehhez hasonló programokat, azonban az idei esztendő különleges, hiszen a létesítmény 25 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Százhalombatta közel fekszik a fővároshoz, s neve hallatán nem is gondolná a látogató milyen értékeket rejt a város múltja, és milyen sok élményt nyújt jelene. Különleges látnivalóival, számos csalogató kulturális rendezvényével, szabadidős és sport programjaival egyedülálló kínálattal várja az ideérkezőket!

A város északi részén természeti és örökségvédelmi környezetben található az Önkormányzat által létrehozott és fenntartott Magyarországon egyedülálló Régészeti Park. Itt, a kísérleti régészet egyik központjában az első, a bronzkorban (Kr. e. 2000) letelepedett emberek életének hitelesen rekonstruált mindennapjaiba tekinthet be a látogató. A 3.5 hektáron az elmúlt 15 évben több mint 200 őshonos fát és 870 cserjét ültettünk. Az újra telepített egykori természetes növénytársulás között, eredeti környezetben lehet belülről is megismerni a városnak nevet adó „százhalmok” egyikét.

Ezúttal kincskereséssel, zenés elődadással és mogyorós finomságokkalvárták a családokat a szomszédos településen.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email