22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi időseket ünnepelték

22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi időseket ünnepelték

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Érden csütörtök délután köszöntötték a város nyugdíjasait az Érd Arénában, ahol operett műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét hivatalosan az Idősek Világnapjává. Ez a nap az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól, amely magában foglalja támogatásukat, szeretetüket, valamint annak kifejezését, hogy ők társadalmunk alappilléreit jelentik. Szükségünk van mindarra az élettapasztalatra, higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, valamint arra a türelemre, elfogadásra, miként minket tanítanak, nevelnek.  

     

Csütörtökön az Idősügyi Tanács szervezésében operettgálával ünnepelték az idősek világnapját az Érd Arénában, a szépkorúak a Víg özvegy című operettet nézték meg a Fedák Sári Színház előadásában.

Csőzik László polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, azt mondta: „Szeretnénk elérni, hogy az év többi napja az idősek javáért folytatott munkáról szóljon, ezen az egyen pedig ünnepeljük meg azt, hogy újra együtt lehetünk, vagyis ennek a munkának van értelme és eredménye. A maga szerény eszközeivel és lehetőségeivel az önkormányzat is ezt kívánja elérni. Ezért emeltük meg jelentősen már a tavalyi évben az Idősügyi Tanács költségvetését, amely meghatározó szerepet tölt be a nyugdíjasoknak szóló érdi programok tervezésében, támogatásában. Nagy előrelépés volt, hogy idén végre átadhattuk a Topoly utcai komplex szociális intézmény új szárnyát. A régi szárnyat is felújítjuk, és a bennlakó idősek immár kibővített létszámú ellátását sokkal jobb, modernebb körülmények között végzik szakembereink. Hogy egy kicsit könnyebb legyen a helyzetük, már tavaly bevezettük a rászoruló 65 év felettiek építményadó-mentességét. A Szociális Gondozó Központ által kifeszített szociális gondoskodó háló is szerencsére igen erős és tartós. Nagyon nehéz körülmények között, a járvány idején is megmutatták, hogy mindig lehet számítani a munkatársaikra. Közel a segítség akkor is, ha bevásárlásra, gyógyszerbeszerzésre, étkeztetésre vagy akár csak egy jó szóra van szüksége a magányosan élő időseknek, elesetteknek és betegeknek.Természetesen az igazi célunk az, hogy a mindennapi közlekedés, ügyintézés is sokkal könnyebb legyen Érden, és minden közintézmény úgy fogadhassa a látogatókat, mint a tavaly átadott sasvárosi rendelő, a Dr. Staud József Egészségház.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email