bolcsode_2

Duplájára emelnék a bölcsődei férőhelyek számát

Érd polgármestere közösségi oldalán cáfolta meg dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselőjének hétfőn, a Parlamentben tett állításait, mely szerint Csőzik László két bölcsőde megépítéséhez szükséges állami támogatásról mondott le.

Mint Csőzik László közösségi oldalán írja, leesett az álla, amikor Aradszki András azt állította a Parlamentben, hogy Érd polgármestere két bölcsőde megépítéséhez szükséges állami támogatásról mondott le. A városvezető szerint az országgyűlési képviselő vagy nincs tisztában a város valós helyzetével, nem ismeri a tényeket, vagy tudatosan valótlanságokat terjeszt.

Csőzik László szerint Aradszki Andrásnak azért a több mint száz családért, gyermekért kellene lobbiznia, akik bölcsődei férőhelyre várnak, Érden ugyanis 229 férőhely van, de a városban – ahol évente 750 baba születik – 400-450-re lenne szükség.

Érd polgármestere kiemelte, soha egy fillérről sem mondtak le, sőt, a Tállya utcába tervezett, 52 gyermek ellátására alkalmas bölcsőde ügyét annak ellenére tette tartaléklistára a kormány tavaly ősszel, hogy a pályázatot befogadta. Csőzik László bár márciusban kérte a forrást, de választ azóta sem kapott.

„Az előző városvezetéstől örököltük a fenyves-parkvárosi 76 férőhelyes bölcsőde ügyét, amit igyekszünk sikerre vinni. Ám azt 2019 előtt rosszul készítették elő, nem lett felmérve mennyi pénzből lehet felépíteni, és ehhez van-e elég forrása az önkormányzatnak. Ezért nem tudott elindulni még a beruházás. Mi most azon dolgozunk, hogy az építés jövőre elkezdődhessen. Vannak terveink a Néra utcában is egy 48 férőhelyes bölcsőde építésére, szeretnénk is erre forrást szerezni pályázati úton a kormánytól. Reméljük, ez esetben nem járunk úgy, mint nemrég, amikor a kabinet kiírt egy pályázatot, amin Érd egyszerűen nem indulhatott. Szeretnénk a duplájára emelni a bölcsődei férőhelyek számát, ezért az uniós Helyreállítási Alaphoz beadott igényünkben további fejlesztési kérést terjesztettünk elő” – fogalmaz Csőzik László közösségi oldalán.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email