22_03_29_erdmost_nincskep

Nyárbúcsúztató fesztiválon találkoztak a könyvmolyok

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyárbúcsúztató fesztiválon találkoztak a könyvmolyok

Szombaton délután rendezték meg az I. Érdi Nyárbúcsúztató Könyvmoly Fesztivált az Érdi Könyvklub szervezésében. A könyvmolyok ezúttal Stina Jackson: Ezüstút című regényét beszélték ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2020 januárjában alapították meg az Érdi Könyvklubot, tagjai azóta rendszeresen találkoznak egymással. Ezúttal Nyárbúcsúztató Könyvmoly Fesztivált rendeztek. „Úgy gondoltam, hogy ha már jön a tél és a bezárkózás, akkor tartsunk egy ilyen mini fesztivált, melyre gyakorlatilag a törzstagok jöttek el, de érkezett néhány külsős is.”- fogalmazott Szanyiszló Edina, az Érdi Könyvklub alapítója, majd hozzátette, hogy, az a céljuk, hogy minél többen szeressék meg az olvasást.

Meghívták az eseményre Dobosi Beát is, aki a skandináv krimiket fordítja magyar nyelvre, több mint 60 könyv kötődik ily módon a nevéhez. Ő fordította magyar nyelvre Stina Jackson: Ezüstút című regényét is, melyről ez alkalommal beszélgettek a könyvmolyok. A könyvet az összes résztvevő elolvasta, majd közösen megbeszélték, kinek hogy tetszett, mennyire lepte meg a befejezés vagy épp mennyire számított rá. „Egy könyvről vagy annak egy-egy szereplőjéről is annyi féle vélemény születik, hogy nagyon érdekes meghallgatni a többieket.”

A könyvklub a kezdetektől nagyon jó kapcsolatot ápol a Csuka Zoltán Városi Könyvtárral, és Nida Judit segítségével választják ki mindig az adott könyvet. „A könyvtárnak mindig van egy havi kiemelése, és minden hónapban megbeszéljük, hogy abban a témában, milyen könyvet válasszunk.

Szanyiszló Edina azt tapasztalja, hogy a fiatalok körében is népszerű az olvasás, a lánya például a nyári hónapokban heti 3-4 könyvet is „elfogyasztott”. Nagyon sok édesanya van a csoportban, és mindenki igyekszik átadni a legkisebbeknek is a könyvek iránti szeretetet. Van egy Facebook csoportjuk is, mely 500 taggal büszkélkedhet, és ahol szintén igyekeznek egymást motiválni, inspirálni. Bár az olvasás magányos tevékenység, mégis sikerül a programok révén összehozni a közösséget. A tervek szerint a következő fesztivált tavasszal tartják majd.

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email