22_03_29_erdmost_nincskep

Visszahívták a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Visszahívták a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát Százhalombattán

A százhalombattai képviselő-testület úgy döntött, hogy a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát visszahívja, mert nem volt elégedett a bizottság két év óta nyújtott teljesítményével. Döntöttek még egy háziorvos-utánpótlási mentorálási rendszerről és a civil szervezetek támogatásáról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartva tartotta meg ülését Százhalombatta Város Képviselő-testülete szeptember 23-án a Szekeres József Konferenciaközpontban. A képviselő-testület 37 napirendi pontot tárgyalt.

A testület egybehangzóan elfogadta Vezér Mihály polgármester indítványát, hogy a városban működő önkormányzati intézmények, iskolák, a Szekeres József Konferencia- és Rendezvényközpontot és a városi sportcsarnokot évente egy alkalommal térítésmentesen vehessék igénybe egy rendezvényre.

Döntés született arról, hogy önkormányzatunk továbbra is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz, ami 12.000 Ft/fő/hó összeg támogatást tartalmaz a jövő évre is, a százhalombattai diákok számára, amiből 7.000 Ft-ot önkormányzatot, 5.000 Ft-ot az állam ad. A támogatás kérelemhez kötött.

Egy nemrég indult kezdeményezéshez – mely szerint Érdnek és Százhalombattának legyen saját kórháza – csatlakozott Százhalombatta is. Az önkormányzat szándéknyilatkozatot adott arról, hogy – amennyiben állami finanszírozással megkezdődik a kórház építése – ahhoz 2 milliárd forinttal Százhalombatta Város Képviselő-testülete is hozzájárul.

Döntés született az idei évi költségvetés módosításáról is, amely értelmében a Százhalombattai Ifjúságért Közalapítvány 150 ezer forint, a Mozdulat és Forma Bt. részére – a Proseccós Éjszakák megrendezéséhez – 2 millió forint, a Százhalombattai Állat- és Természetvédő Egyesület 400 ezer forint, a Százhalombattai Kézilabda Egyesület 15 millió forint vissza nem téritendő támogatást kapott. További 15 millió forint támogatást ítéltek meg százhalombattai civil szervezetek részére.

A képviselő-testület úgy döntött, hogy a Környezetvédelmi Bizottság teljes tagságát visszahívja, mert  nem volt elégedett a bizottság két év óta nyújtott teljesítményével nem volt elégedett. Az elfogadhatatlanul alacsony színvonalú bizottsági munka legfőbb oka Mánya Zsolt elnök totális felkészületlensége volt. A polgármester Szabó Attilát, Mánya Zsoltéval azonos szervezet vezetőjét kérte fel a Bizottság elnöki teendőinek ellátására. Szabó Attila a válaszhoz rövid haladékot kért, melyet a Képviselő-testület elfogadott. A hosszas vita végeredményeként Mánya Zsolt is megszavazta a saját visszahívását, így egyhangú döntés született. 

A betegek biztonságos és akadálymentes bejutásának biztosítása érdekében – a polgármester kezdeményezésére – az önkormányzat felújítja a Százhalom Egészségügyi Központ oldalsó (laboratórium felőli) bejáratát. A teljes burkolat cseréjére, valamint a rámpa és a lépcső tetőfedése 6,5 millió forintba kerül. 

Az egészségügyi alapellátás hosszú távú biztosítása érdekében döntés született egy háziorvos-utánpótlási, mentorálási támogatási rendszer kidolgozásáról annak érdekében, hogy a fiatal szakorvosok Százhalombattán praktizáljanak majd tanulmányaik befejezése után.  

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email