22_03_29_erdmost_nincskep

Állj, ha piros!

22_03_29_erdmost_nincskep

Állj, ha piros!

A biztonságos közlekedésre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni; az alapvető szabályokat már a legkisebbek is elsajátíthatják, játékos formában. Az önkormányzat és a rendőrség szervezésében óvodásoknak tartottak foglalkozásokat pénteken, az autómentes nap, illetve a mobilitási hét apropóján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A rendőrség munkatársai pénteken a főtéren gyermekeknek tartottak játékos közlekedésbiztonsági foglalkozásokat, bemutatókat az autómentes nap, illetve a mobilitási hét jegyében.

Mint Szatmáriné Berczi Dolóresz bűnmegelőzési főelőadó az Érdi Televíziónak  elmondta, a gyermekek ez irányú nevelésére kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen pár év múlva a közlekedés aktív résztvevői lesznek.

– Nagyon érdekelte őket, hogy milyen a rendőrautó, amibe a helyszínen be is ülhettek. Felállítottunk egy mobil pályát, amin kipróbálhatták ügyességüket, és tudatosítottuk, hogy mennyi mindenre kell figyelniük a mindennapi közlekedés során. Az alapvető szabályokat – mint például a közlekedési lámpák színjelzéseinek ismerete – mondókákon keresztül sajátíttattuk el a legkisebbekkel. „Állj, ha piros, várj, ha sárga, indulhatsz, ha zöld a lámpa” – ebből a versikéből azt is megtanulhatták, hogy a piros szín mindig a veszélyre hívja fel a figyelmet – tette hozzá a rendőr százados..

A közlekedésbiztonsági napot a Polgármesteri Hivatal szervezte, az önkormányzati óvodákba járó nagycsoportos gyerekek jöttek el a rendezvényre. A Béke téri Kincses óvodából és az Ófalusi oviból érkeztek a kicsik, akik több csoportban oldották meg a feladatokat.

Az autómentes nap foglalkozásaira Csőzik László polgármester is kilátogatott. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email