22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökig kitart a nyári meleg

22_03_29_erdmost_nincskep

Csütörtökig kitart a nyári meleg

A hét első felében még élvezhetjük a nyárias meleget, még csütörtökön is 23 és 30 fok között várható a maximum. Pénteken a nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, és dálután már csak 20-25 fokot mérhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn túlnyomóan derült, száraz idő várható, legfeljebb kevés fátyolfelhő lehet az égen néhol. Gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél pár fokkal hidegebb, vízpartokon, magasan fekvő helyeken melegebb is lehet. Délelőtt sok napsütés várható, de a vasárnapihoz képest több fátyol- és gomolyfelhő lesz az égen. Elsősorban a Dunántúlon és az északi megyékben magasabbra törhetnek a gomolyfelhők, és arra néhol zápor, egy-egy zivatar kialakulhat, de máshol sincs teljesen kizárva csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, azonban az Észak-Dunántúlon időnként megélénkülhet az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, nyugaton esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett keleten hosszabb, a nyugati országrészben rövidebb napsütésre számíthatunk. Elvétve előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg egy-egy zivatar. Hajnalban helyenként lehetnek pára-, ködfoltok. A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 15, a csúcshőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Csütörtökön a rövidebb napos időszakok mellett az ország nagy részén erősen felhős idő lesz a jellemző. Szórványosan előfordul eső, zápor, egy-egy zivatar. Az északnyugatira forduló szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 10 és 18, a maximum 23 és 30 fok között várható.

Pénteken a nap első felében nagyrészt erősen felhős idő várható, és több helyen előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar, majd nyugat, északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, és főleg keleten valószínű még helyenként csapadék. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 10, 17, délután 20, 25 fokot mérhetünk.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email