22_03_29_erdmost_nincskep

Zsiga, Merci és a többiek

22_03_29_erdmost_nincskep

Zsiga, Merci és a többiek

Negyedik alkalommal rendeztek modellbörzét Érden szombat délelőtt. Az ország egész területéről érkeztek érdeklődők, sőt, kereskedők és kiállítók jöttek Szlovákiából és Romániából is. Gazdára lelhettek régi, valamint felújított és teljesen új kisautók is, és igazi kuriózumokkal is találkozhattunk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeretnénk visszahozni  ’80-as, ’90-es évekből fennmaradt matchboxokat, modellautókat, hogy minél többen megismerjék ezeket az emberek, és e börzék hatására többen kapjanak kedvet a gyűjtésükhöz – mondta az Érdi Televíziónak az Érdi Modellbörzék szervezője, életre hívója, Takács János.

– Más településeken is vannak modellbörzék, de én csak a mi városunkban szervezek ilyen találkozókat, kifejezetten az itt élő családoknak, gyerekeknek. Két-háromhavonta tartunk egy-egy ilyen börzét, idén ez volt az utolsó, de jövő évben, ahogy jön a jó idő, újra találkozhatunk – tette hozzá János, aki megmutatott nekünk egy különlegességet is: a Pogány Madonnából ismert piros Zsiguli mását, ami engedéllyel, és mindössze harminc példányban készült, természetesen matchbox-méretben, és összesen harminc, egyenként számozott darab létezik belőle.

– Ez nem eladó, eszmei értéke van – mosolygott Takács úr. Ha ez a modell nem is volt kapható, a hetvenes évek régi játékaitól kezdve a legújabb távirányítós autókon át a legófigurákig mindent megtalálhattak az érdeklődők. Annak is jó délelőttje volt, aki nem vásárolt, csak nézegetett, hiszen igazi kuriózumokkal találkozhatott itt, mint például ez az 1976-os, teljesen ép társasjáték:

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email